NEWSWEEK NA SAJMU MEDIJA: U nedelju 30. oktobra, posetite nas na štandu AMG
Foto: Profimedia

Obeležavanje 400 godina od smrti Šekspira

NEWSWEEK NA SAJMU MEDIJA: U nedelju 30. oktobra, posetite nas na štandu AMG

Društvo -

BEOGRAD - Posetite štand najveće medijske kuće na Balkanu - Adria Media Group (AMG) - na Sajmu medija. Pozivamo Vas na program organizovan u saradnji Newsweek Srbija i British Council povodom obeležavanja 400 godina od smrti Vilijama Šekspira

Newsweek Srbija će u nedelju 30. novembra 2016. na štandu AMG predstaviti svoj program u saradnji sa British Councilom Srbija. Kompletan program biće predstavljen u periodu od 12 do 17 časova.

13.00-13.30 - razgovor sa Aleksandrom Đuričićem, piscem biografije Pavla Vuisića "Posle fajronta", i glumicom Evom Ras o slavnom glumcu i knjizi koju će AMG uskoro izdati.

14.00-14.30 - razgovor sa Markom Čkonjevićem, distributerom filma "Dobra žena", koji prvi put režiserski i scenaristički potpisuje Mirjana Karanović, koja u filmu glumi i glavnu ulogu. Biće prisutan i deo glumačke ekipe.

U narednom broju magazin Newsweek će DVD izdanje filma “Dobra žene” deliti kao poklon svojim čitaocima.

15.30-16.30 - razgovor sa književnikom i novinarom Muharemom Bazduljem o Vilijamu Šekspiru povodom obeležavanja 400 godina od smrti ovog pisca. Tokom čitavog dana posetiocima će biti deljene razglednice i bukmarkeri sa likom i porukama Vilijama Šekspira, koje je Newsweek štampao u posebnim i limitiranim serijama.

Pre samih razgovora, ali i u pauzama biće predstavljena i dva sadržaja koje je Newsweek osmislio u sarandji sa British Councilom u Srbiji.

Prvi projekat predstavlja kolekciju kratkih filmova #ShakespeareLives - reč je o kratkim filmovima trajanja tri do šest minuta koji daju savremenu interpretaciju Šekspirovih dela - "Romeo i Julija", "Makbet", "Kako vam drago", "San letnje noći", "Hamlet" itd. British Council, Shakespeare Lives In 2016Foto: British Council, Shakespeare Lives In 2016

Originalni naziv i spisak svih devet filmova:

1. Shakespeare's Julius Caesar ft Mark Stanley and Tony Osoba2. Miranda's Letter; a story inspired by Shakespeare's The Tempest3. UK musicians interpret Shakespeare's Twelfth Night - full version4. A Midsummer Night's Dream starring Viktoria Modesta5. Come To Me- blues song inspired by Shakespeare's As You Like It6. Star Cross'd- a contemporary take on Shakespeare's Romeo and Juliet7. The Prince of Denmark - a story vaguely inspired by Hamlet8. Dear Mister Shakespear - inspired by Othello9. Macbeth Act I Scene V - featuring Vicky McClureDrugi projekat je interaktivni veb-sajt Mix the Play - reč je o zajedničkon projektu British Councila i pozorišta Old Vic. Ovo je interaktivni sajt koji omogućava korisniku da sam režira svoju verziju jedne scene iz Šekspirove komedije "San letnje noći". Korisnik bira scenografiju, kostim, glumce, muziku, utiče na način na koji glumci izvode tekst itd. Kao krajnji rezultat, korisnik može da pogleda scenu koju je režirao u vidu video-klipa, a zatim je podeli sa prijateljima na društvenim mrežama.

Vidimo se na Sajmu medija.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track