NEZAPAMĆENA TRAGEDIJA PORODICE MITIĆ: Danas sahranili sina (2), na proleće čekaju bebu!
Foto: Nebojša Mandić

Tuga do neba

NEZAPAMĆENA TRAGEDIJA PORODICE MITIĆ: Danas sahranili sina (2), na proleće čekaju bebu!

Društvo -
Zamislite kakva je to tragedija kad majka u aprilu treba da se porodi, priča stanodavac Milorad Nikolić, u čijoj je kući živeo mali M. M., dete koje je prekjuče preminulo u vrtiću „Dečji lug“

BEOGRAD - Do pre samo nekoliko dana trčkarao je ovde po dvorištu s drugom decom i smejao se. A sad mu spremaju sahranu, skrhan tugom priča za Kurir Milorad Nikolić. U njegovoj kući na Zvezdari živi bračni par Mitić, čiji je dvogodišnji sin M. M. u sredu iznenada preminuo u vrtiću.

- Žive kod mene kao podstanari već dve godine. Mnogo fini ljudi. Muž je vodoinstalater i radi u nekoj privatnoj firmi od jutra do mraka, a žena je zaposlena kao vaspitačica u vrtiću. U istom onom u kojoj je njen mališan preminuo - tiho dodaje Nikolić, jedva uspevajući da zadrži suze.Bio veseo dečačićŠta se desilo mališanu koji je, kaže, bio živahan i veseo dečačić niko ne može da pretpostavi. U sredu je otišao na spavanje zajedno sa ostalom decom u vrtiću, a kad su došli da ga probude, on se nije pomerao. Oko 14 sati u Tiršovoj potvrđena je njegova smrt. Od tada su, priča Nikolić, majka i otac neprestano pod sedativima.- Zamislite kakva je to tragedija kad je majka u sedmom mesecu trudnoće i u aprilu treba da se porodi. Toliko su bili srećni što će sinu podariti brata ili sestru, a vidite sad ovo. Sahranjuju jedno dete, a treba da se raduju drugom koje tek stiže na svet. Mi se samo molimo da majka hrabro izgura trudnoću do kraja - priča stanodavac.U obdaništu „Dečji lug“, koje je samo tridesetak metara udaljeno od kuće u kojoj je M. M. živeo, juče su svi i dalje bili u šoku. Roditelji koji su dolazili po decu u vrtić nisu mogli da sakriju suze.- Prođem pored njihove kuće i suze same krenu. Setim se kako je mališan trčkarao po dvorištu. Padne, pa ustane i nasmeje se. Bio je veselo dete. Niko nije mogao ni da pretpostavi do kakve će tragedije doći. Majka je moja dobra drugarica, ali juče nisam smela da je zovem - priča majka mališana koji je sa M. M. išao u vrtić.Pomoć porodiciSnežana Petrović, direktorka Predškolske ustanove „Zvezdara“, kojoj ovaj vrtić pripada, kaže da je ceo kolektiv u žalosti i da će učiniti sve što mogu da pomognu Mitićima.- Mi smo kao porodica. Nema reči utehe za roditelje, ali bićemo tu za sve što im zatreba. Još ne znamo šta se desilo mališanu - kaže Petrovićeva.

Otišli po teloSAHRANA DANAS U LESKOVCUKako je za Kurir ispričao stanodavac Milorad Nikolić, Mitići su juče otišli po telo svog sina, a sahrana će biti održana danas u Leskovcu.- Otac mališana je rodom iz Leskovca, pa su odlučili da ga tamo sahrane. Roditelji su u šoku, skrhani potpuno. Sahranjuju sina koji je do juče bio potpuno zdrav. Strašna tragedija - priča Nikolić.

Klinika u TiršovojREZULTATI OBDUKCIJE I DALJE NEPOZNATIKako kažu lekari Klinike u Tiršovoj, gde je mališan prevezen iz vrtića, postoje različiti faktori koji mogu dovesti do iznenadne smrti deteta, uključujući skrivene zdravstvene simptome ili gušenje u snu. Ipak, rezultati obdukcije mogu biti poznati tek za mesec dana. Ceo proces dodatno usporava to što je slučaj pod istražnim postupkom.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track