NEZAPAMĆENO VRŠNJAČKO NASILJE U ŠAPCU: Devojčica (13) u snimku pretila da će ubiti školske drugarice
Foto: Thinkstock

Policija na nogama

NEZAPAMĆENO VRŠNJAČKO NASILJE U ŠAPCU: Devojčica (13) u snimku pretila da će ubiti školske drugarice

Društvo -

Devojčica (13) iz Šapca već godinu dana maltretira dve vršnjakinje iz razreda, a na "Jutjub" je postavila poruku u kojoj im preti smrću.

Snimak, koji je ubrzo izbrisan, video je veliki broj ljudi,a među njima i majke devojčica.

Majka jedne od devojčica kaže da je šokirana onim što je videla.

"Sve je počelo prošle godine, kada je ta devojčica krenula da maltretira moje dete zbog čudnog prezimena i zato što je malo krupnija. Čak je tada napravila grupu na Fejsbuku gde je vršnjakinje okretala protiv moje ćerke. Pokušala sam da ih zaustavim, ali bez uspeha. Posle ovog snimka samo razmišljam hoće li mi baciti dete kroz prozor. nisam živa", kaže ona.

Posle incidenta, devojčica je dobila ukor škole. Međutim, to je nije zaustavilo. Počela je da maltretira još jednu devojčicu, pa je čak i ošamarila.

Direktorka osnovne škole gde nastavu pohađaju sve učenice objasnila je da u toj obrazovnoj ustanovi trenutno vlada vanredno stanje.

"Sve smo korake preduzeli da rešimo ovaj problem. Odmah po objavi snimka, obavestili smo roditelje, razrednog starešinu, a zakazano je i vanredno nastavničko veće. Slučaj smo prijavili policiji. Za devojčice koje je pomenula u snimku organizovana je mreža zaštite", objašnjava direktorka.

(Blic/Bojana Bogosav/Sanja Bečejić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja