NOSIĆE SVE PRED SOBOM: U petak kiša, a uveče vetar olujnih udara!
Foto: AP

Na planinama sneg

NOSIĆE SVE PRED SOBOM: U petak kiša, a uveče vetar olujnih udara!

Društvo -
BEOGRAD - U Srbiji će sutra biti malo do umereno oblačno, u većini mesta sa dužim periodima sunčanog vremena, jutarnja temperatura od minus jedan do četiri, a najviša dnevna od devet do 14 stepeni.

Posle podne i uveče jače naoblačenje, najpre u severnim krajevima koje će se u toku noći proširiti na celu zemlju uslovljavajući ponegde slabu kišu, na visokim planinama slab sneg, saopštio je Republički hirometeorološki zavod.

Vetar slab i umeren južni i jugoistocni, posle podne u pojačanju, u južnom Banatu i Pomoravlju povremeno jak, sa udarima olujne jačine. U Beogradu će sutra biti malo do umereno oblačno, sa periodima sunčanog vremena. Krajem dana i u toku noći jače naoblačenje uz mogućnost slabe kiše.

Vetar slab i umeren južni i jugoistočni, posle podne u pojačanju. Jutarnja temperatura oko tri, a najviša dnevna oko12 stepeni.

Izgledi vremena za sedam dana, do 19. februara, prema prognozi meteorologa, u subotu će biti pretežno oblačno sa kišom, na višim planinama sa snegom.

Vetar umeren i jak, jugoistocni, u južnom Banatu, Pomoravlju i na planinama povremeno sa udarima olujne jačine, krajem dana u slabljenju i u skretanju na severozapadni.

U nedelju i početkom naredne sedmice toplo, u košavskom području vetrovito, sa čestim prolaznim naoblačenjima, mestimično sa kišom. Temperatura znatno iznad prosečnih vrednosti. Od srede do kraja perioda hladnije i u većini mesta suvo.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track