NOVI NEWSWEEK: Hamović, Drakulić i Piksi su vlasnici računa u švajcarskim bankama

Srbija

NOVI NEWSWEEK: Hamović, Drakulić i Piksi su vlasnici računa u švajcarskim bankama

Društvo -
Biznismeni Vuk Hamović i Zoran Drakulić, kao i fudbalska legenda Dragan Stojković Piksi, nalaze se na listi od oko 50 osoba povezanih sa Srbijom koji su imali račune u švajcarskoj ispostavi banke HSBC, piše najnovije izdanje Newsweek Srbija

Naši novinari nalaze se u grupi od oko 140 reportera iz 45 zemalja koji su dobili pristup celokupnoj bazi podataka u kojoj se nalazi preko 60.000 dokumenata koji svedoče o aktivnostima 100.000 klijenata banke.Osim imena poznatih biznismena, sportista i stranaca koji posluju u Srbiji i regionu, tu su idirektori manje poznatih firmi, javnosti potpuno nepoznate osobe kao i članovi porodicapojedinih biznismena i političara. Newsweek Srbija eksluzivno donosi i ime srpskog biznismena, do sada gotovo nepoznatog široj javnosti, koji je s računa prebacio 20 miliona evrai tako upalio crvenu lampicu nadležnima u banci.

Newsweek Srbija se bavi i novim fenomenom – dolaskom viking-beba u Srbiju. Sve je više mladih žena, bez muža ili mladića, koje se odlučuju na oplodnju spermom danskih davalaca u jednoj klinici u Skoplju. Prema tvrdnji lekara iz Skoplja, trenutno je u Srbiji 200 beba začetih na ovaj način. Naši novinari razgovarali su sa ženama koje su se odlučile na ovaj potez, a možda je najbolji opis situacija dala Radmila koja je rekla:"Eto, tako je moralo da bude. Naši muškarci važe kao mačo tipovi, a mi rađamo vikinge“.Da li je na potpeticama od petnaestak santimetara uopšte moguće misliti o bilo čemu? Može li se biti očešljan i doteran i propagirati vrednosti građanskog društva? Da li je moguće bitisposoban i vispren i na elokventan način izneseti svoj stav, bez obzira na to što ga iznosite ogrnuti krznom od činčile? Ovo su bile dileme koje su novinari Newsweek Srbija stavili pred Jelenu Karleušu koja u do sada neviđenom intervjuu govori o društvenim vrednosima, ubistvu svog bivšeg dečka, majci, ocu, zašto se protivi vakcinaciji i zašto ne želi da se njeno ime ikada nađe u istoj rečenici sa Cecom. Newsweek Srbija Jelenu Karleušu prvi put predstavlja potpuno ogoljenu i bez šminke.Novi broj magazina Newsweek Srbija svakog ponedeljka na svim kioscima.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track