NOVI SAD NE ZABORAVLJA SVOJE HEROJE: Šetalište na Štrandu dobilo ime Omera Mehića
Foto: Printskrin

Svečano otkrivena ploča

NOVI SAD NE ZABORAVLJA SVOJE HEROJE: Šetalište na Štrandu dobilo ime Omera Mehića

Društvo -
Novi Sad pamti Mariju Trandafil, Vladiku Ćirića, Velju Ribara koji je za vreme bombardovanja spasavao one koji su se našli na tom mostu prilikom rušenja, a nema sumnje, da Omer Mehić, spada u red tih gorostasa koji nisu žalili da u humanitarnim misijama ugroze i sopstveni život, istakao je Aleksandar Bogdanović

NOVI SAD - Šetalište na "Štrandu" od danas nosi ime pilota Omera Mehića koji je poginuo u padu helikoptera nadomak aerodroma u Surčinu prilikom pokušaja spasavanja bebe.

Ploču sa natpisom "Štalište Omera Mehića" i sa porukom "Novosadski je biti human" u čijem potpisu je ime Omera Mehića, otkrili su predsednik Odbojkaškog saveza Srbije Aleksandar Boričić i proslavljeni odbojkaški reprezentativac Srbije Vladimir Batez.

Boričić je tom prilikom rekao da Odbojkaški savez Srbije podržava sve humanitarne akcije i da će ih uvek podržavati.

"OSS je doneo odluku da sin pilota Omera Mehića David bude stipendista Saveza, i to u rangu najboljih sportista Srbije", rekao je Boričić. David Mehić, sin pokojnog pilota Omera, je član Odbojkaškog kluba Vojvodina, i kadetski reprezentativac Srbije, a igrači i rukovodstvo tog kluba danas su prisustovali švečanom otkrivanju ploče sa imenom šetališta Omera Mehića na "Strandu".

Foto: Rojters
Foto: Rojters

Direktor JKP Gradskog zelenilo Aleksandar Bogdanović rekao je da je odluka da šetaliste na "Štrandu" ponese Mehićevo ime doneta sa ciljem da se pokaže da Novi Sad, ne zaboravlja svoje heroje.

"Novi Sad pamti Mariju Trandafil, Vladiku Ćirića, Velju Ribara koji je sa mosta "Slobode" za vreme bombardovanja spasavao one koji su se našli na tom mostu prilikom rušenja, a nema sumnje, da Omer Mehić, spada u red tih gorostasa koji nisu žalili da u humanitarnim misijama ugroze i sopstveni život", rekao je Bogdanović.

On je kazao da je i sam Omer Mehić voleo da bude na "Štrandu", i da prošeta šetalištem koje sada nosi njegovo ime.

U najvećoj helikopterskoj tragediji u Srbiji od 1996. godine u petak uveče poginuli su beba stara pet dana iz porodice Ademović, major Omer Mehić, kapetan Milovan Ðukarić, zastavnici Nebojša Drajić i Ivan Miladinović, anesteziolog Dževad Ljajić, inače rođak ministra Rasima Ljajića, i tehničar Miroslav Veselinović iz Novog Pazara.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track