NOVINAR PRETUČEN METALNIM ŠTANGLAMA: Smeta nekome iz SPS ili Nikolićevog kabineta!
Foto: Twitter

Zadobio teške povrede

NOVINAR PRETUČEN METALNIM ŠTANGLAMA: Smeta nekome iz SPS ili Nikolićevog kabineta!

Društvo -
Dobio sam 10 udaraca u predelu leđa i nogu i dva udarca u glavu, kaže Ivan Ninić

BEOGRAD - Istraživački novinar Ivan Ninić, koji je poslednjih godina objavio više desetina tekstova o korupciji, brutalno je pretučen u četvrtak uveče ispred ulaza u zgradu na Karaburmi!Njega su napala, kako kaže, dvojica mlađih ljudi u trenerkama i s crnim kačketima i naneli mu povrede metalnim štanglama. Dobio je 10 udaraca u predelu leđa i nogu i dva udarca u glavu.- Napali su me i brutalno me udarali. Sada imam podliv ispod oka, modrice na butnoj kosti i povredu desnog ramena. Policiji sam dao sve smernice i rezimirao svoje novinarske aktivnosti u poslednjih deset godina, koliko na dnevnom nivou istražujem korupciju - kaže Ninić.Ninić je radio na portalu Pištaljka, do 2012. je bio politički angažovan u SRS, zatim je bio savetnik u kabinetu ministra Saše Radulovića, a od marta ove godine je izvršni direktor NVO Centar za vladavinu prava.

- Trenutno radimo dve posebno zanimljive priče koje mogu mnogo da utiču na političku elitu u Srbiji. To je priča o kabinetu predsednika Tomislava Nikolića i priča o prebacivanju državnog novca za finansiranje SPS.

Poslali smo više od 100 zahteva za pristup informacijama od javnog značaja i može se pretpostaviti da se neko zbog toga osetio ugroženim - navodi Ninić.UNS i NUNS su zatražili od nadležnih da hitno pronađu i najstože kazne napadače. (B. K.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track