OBELEŽEN DAN VOJNE POLICIJE: Jedinica koja je bila i ostala elitni deo Vojske Srbije
Foto: Ministarstvo Odbrane Srbije

Svečani prijem u Velikoj ratnoj sali

OBELEŽEN DAN VOJNE POLICIJE: Jedinica koja je bila i ostala elitni deo Vojske Srbije

Društvo -

BEOGRAD - Svečanim prijemom u Velikoj ratnoj sali, obeležen je Dan Vojne policije, a načelnik Uprave Vojne policije pukovnik Rajko Milovanović je istakao da je ta jedinica bila i ostala elitni deo vojske, pre svega zbog specijalnih zadataka i poslova koje njeni pripadnici izvrššavaju.

Skupu su prisustvovali načelnik Generalšaba Vojske Srbije general Ljubiša Diković sa članovima kolegijuma, savetnik predsednika Republike Srbije Milorad Simić, kao i članovi kolegijuma ministra odbrane.

Prijemu su prisustvovali i pripadnici Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, predstavnici Ministarstva unutraššnjih poslova i brojni gosti, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Foto: Ministarstvo odbrane Srbije
Foto: Ministarstvo odbrane Srbije

"Danas je Vojna policija savremen, dobro opremljen, vrhunski obučen i prepoznatljiv deo Vojske Srbije koji, izvršavajući složene zadatke, daje pun doprinos očuvanju i unapređenju operativnih i funkcionalnih sposobnosti Vojske Srbije i Ministarstva odbrane," rekao je Milovanović.

Pripadnici Vojne policije, kako je dodao, ostvaruju zapaženu ulogu u misijama Vojske Srbije, posebno u zajedničkom angazovanju s pripadnicima MUP na obezbeđenju državne granice sa Makedonijom i Bugarskom, kao i u multinacionalnim operacijama održžavanja mira u svetu.

Govoreći o prioritetnim pravcima razvoja Vojne policije, načelnik Uprave je najavio dostizanje veće operativnosti i efikasnosti u radu jedinica i organa, kao i jačanje bezbednosti jedinica i ustanova Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, ali i razvoj međunarodnih partnerskih odnosa i unapredenje obrazovanja i opremanje savremenim tehničkim sredstvima.

"Za postignute rezultate posebnu zahvalnost dugujemo svim organizacionim celinama Ministarstva odbrane i Vojske, Ministarstvu unutrašnjih poslova i pravosudnim organima", rekao je Milovanović i izrazio uverenje da će vreme koje dolazi doneti dalje unapređenje saradnje sa tim institucijama. Za uspeššnu saradnju i pruženu podršku u realizaciji zadataka, povodom Dana Vojne policije, na svečanosti su dodeljene zahvalnice zaslužnim institucijama, jedinicama Ministarstva unutrašnjih poslova i privrednim društvima.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track