NE SME SE ZAVRŠITI NA OVOME Milošu Nikoliću ne treba novo srce i obustavite prikupljanje novca
Foto: Zorana Jevtić

Specijalista promenio mišljenje

NE SME SE ZAVRŠITI NA OVOME Milošu Nikoliću ne treba novo srce i obustavite prikupljanje novca

Društvo -
Dr Arsen Ristić, nakon što je smenjen s mesta načelnika kardiologije, promenio je mišljenje i sada se slaže s dr Miljkom Ristićem

BEOGRAD - Strasti oko Miloša Nikolića, za kog se još uvek sakuplja humanitarna pomoć od 120.000 evra za transplantaciju srca, i dalje se ne smiruju.Ovaj mladi naučnik dobio je otpusnu listu iz Kliničkog centra Srbije u kojoj je naznačeno da mu ta intervencija zasad nije ni potrebna. Miljko Ristić, koordinator za transplantaciju srca i razvoj kardiohirurgije u Srbiji, koji je i pre mesec dana izjavio da Nikoliću nije potrebno novo srce, tvrdi da je zbog ovog slučaja s mesta načelnika Klinike za kardiologiju KCS smenjen i Arsen Ristić.

- Nema šta da dodam, samo sam preneo mišljenje lekarskog konzilijuma. Pacijentu nije potrebna transplantacija srca i prikupljanje sredstava za njegovu operaciju u inostranstvu treba da se obustavi - rekao je doktor Miljko Ristić.Smenjeni načelnik Arsen Ristić, koji je Nikolića upozorio da mu srce radi sa 15 odsto, s koliko je indikovana transplantacija, i koji se držao svoje dijagnoze, odjednom je promenio mišljenje. Iako je juče pozvao novinare Kurira da ga posete u KCS i da pogledaju dokumentaciju, predomislio se u poslednji čas:

- KCS će za dva dana izaći sa zvaničnim saopštenjem, pa ne bih želeo dotad ništa da komentarišem. Pacijentu nije potrebno novo srce i ja mu to nikada nisam ni rekao. On jeste ozbiljno bolestan čovek, ali ovih 15 odsto rada srca nisu ključni parametri za određivanje da li je neko pacijent za transplantaciju ili nije. Niko od lekara ni ovde ni u svetu ne bi pristao da mu sad izvrši presađivanje srca. S Miljkom nisam u sukobu.J. Pronić

Iz svojih sredstavaMILOŠ IDE NA PREGLEDE U AUSTRIJUZa Miloševu transplantaciju zasad je sakupljeno 87.000 evra, a Nikolićevi prijatelji i kolege, koji su i pokrenuli akciju „Srce za Milošev osmeh“, vidno su revoltirani dešavanjima:- Po rečima lekara, transplantacija srca je neminovan ishod s obzirom na progresivni tok Miloševe bolesti. Odlazak na pregled u Austriju biće finansiran skromnijim sredstvima koja su skupili Miloševi prijatelji i porodica nezavisno od kampanje.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track