DELIMIČNO ODBLOKIRANI BATROVCI: Prolaz samo za kvarljivu robu, kamiondžije blokirale prolaz!
Foto: Uprava Carina

Vučićeve pretnje urodile plodom

DELIMIČNO ODBLOKIRANI BATROVCI: Prolaz samo za kvarljivu robu, kamiondžije blokirale prolaz!

Društvo -
Kamiondžije u popodnevnmim časovima opet blokirale prolaz jer ne mogu svi da uđu u Hrvatsku

Granični prelaz Batrovci otvoren je oko 16.15 sati za teretni saobtaćaj, saznaje Kurir ali su ostali granični prelazi između Srbije i Hrvatske i dalje zatvoreni za teretni saobraćaj.

Ministarstvo finansija saopštilo je pozivajući se na informacije sa terena da će kamionio koji stoje u koloni dugoj oko 12 kilometara, uskoro moći da izađu iz zemlje i nastave put ka krajnjem odredištu.

Međutim, hrvatski mediji su ubrzo objavili da su vlasti u Zagrebu odlučile da će hrvatska carina puštati preko granice na Bajakovu samo vozila sa kvarljivom robom a za sprovođenje odluke na terenu je zadužena Carina koja će kontrolisati prolaz robe.

Ova odluka Hrvatske iziritirala je najveći broj kamiondžija koji su zaglavaljeni na ovom prelazu, pa su oni opet blokirali Batrovce i trenutno propuštaju samo putnička vozila u smeru iz Srbije ka Hrvatskoj.

Ukoliko se do 21.30 prelaz Bajakovo ne otvori za sva vozila, napominju da će ponovo u potpunosti blokirati saobraćaj, prenosi RTS.

Vozači kamiona su blokirali međuprostor u oba smera između graničnih prelaza Batrovci i Bajakovo.

Pojedini kamioni čekaju na prelazu već četiri dana, jer je Hrvatska ranije zbog izbegličke krize zatvorila svih sedam graničnih prelaza sa Srbijom.(S. Vojinović/RTS)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja