ODRŽIVI RAZVOJ: Nemačka pomaže Srbiji u ekologiji
Foto: Dragana Udovičić

Panel-diskusija

ODRŽIVI RAZVOJ: Nemačka pomaže Srbiji u ekologiji

Društvo -

Životna sredina predstavlja fokus saradnje sa Srbijom u oblasti otpada, otpadnih voda, jačanju energetske efikasnosti, kao i u oblasti hidroeneergije i energije vetra

Nemačka će nastaviti da podržava Srbiju u unapređenju održivog razvoja energetskih resursa i podsticanju zaštite klime, izjavio je ambasador Nemačke Aksel Ditman na panelu o održivom razvoju Srbije u Skupštini Srbije.

- Životna sredina predstavlja fokus saradnje sa Srbijom u oblasti otpada, otpadnih voda, jačanju energetske efikasnosti, kao i u oblasti hidroeneergije i energije vetra. Čitava razvojna saradnja ima obim 1,6 milijardi evra za Srbiju - rekao je Ditman.On je podsetio da Nemačka jednu trećinu energije dobija iz obnovljivih izvora. Predsednik parlamentarnog foruma za energetsku politiku Srbije Aleksandra Tomić istakla je da bez dobre energetske politike nema razvoja privrede, dok je državni sekretar u Ministarstvu energetike Zoran Predić istakao da su obnovljivi izvori prioritet Srbije.

Panel-diskusiju organizovale su fondacije „Hajnrih Bel“ i „Konrad Adenauer“, a učestvovali su poslanik Evropskog parlamenta Rajnhard Bitikofer, poslanik Bundestaga Hajnc Vize, Aleksandar Macura iz RES Fondacije i savetnik predsednika PKS Aleksandar Perić.S. T.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track