Prvo tražili da Mađari otvore granicu, a potom da se vrate u prestonicu

(KURIR TV) VRATILI IH ZA BG: 150 migranata u dva autobusa stiglo iz Inđije!

Društvo -

BEOGRAD - Grupa migranata koja je juče iz Beograda peške krenula prema granici sa Mađarskom vraćena je u glavni grad Srbije. Autobusi sa oko 150 migranata krenuli su oko 13 sati nazad za Beograd, saznaje Kurir. U Beograd, tačnije u park kod Ekonomskog fakulteta, stigli su nešto pre 14.30 sati.

Migranti su stigli do okoline Inđije, a odatle su u Beograd, danas posle 14. sati, vraćeni autobusom.

Foto: Kurir TV Printscreen
Foto: Kurir TV Printscreen

To je danas potvrdio komesar za izbeglice Vladimir Cucić: "Migranti koji su tokom protesta protiv mera mađarske vlade stigli do Inđije, odustali su od protesta i i vraćaju se za Beograd."

DEO MIGRANATA VRATIO SE U BG: Kabadahije! U Inđiji gazili dobijenu hranu i zahtevali autobus?!

KURIR TV MIGRANTI KRENULI KA MAĐARSKOJ: Većina se vratila u Beograd, njih 50 nastavilo put

Jučerašnji protest u Beogradu (Foto: Marina Lopičić)
Jučerašnji protest u Beogradu (Foto: Marina Lopičić)

On je rekao da je juče oko 300 migranata krenulo iz Beograda prema Subotici i da je ranije od pešačenja odustalo njih oko 200, dok su ostali uspeli da stignu do Inđije.

"Migranti su smešteni u dva autobusa. Oni su shvatili da su izmanipulisani i da moraju da poštuju proceduru", kazao je Cucić.On je dodao da će neki od migranata koji se vraćaju za Beograd biti smešteni u prihvatne centre u kojima ima mesta.

Foto: Stefan Jokić
Foto: Stefan Jokić

U Beogradu je juče održan protest migranata protiv mera madjarske vlade, a tom prilikom intervenisala je i policija koja je razdvojila dve sukobljene grupe.Protest je počeo juče oko osam časova u parku kod beogradske autobuske stanice, a posle 9.00 jedan deo migranata odlučio je da pešice krene ka madjarskoj granici kako bi protestovali zbog protivljenja Madjarske da migrante slobodno pušta na svoju teritoriju.

Foto: Marina Lopičić/Stefan Jokić
Foto: Marina Lopičić/Stefan Jokić

Jedan deo grupe migranata, koji je u utorak ujutru krenuo ka Mađarskoj, stigao je do Stare Pazove, a u večernjim satima se vratio u Beograd zbog umora i kiše. Od ukupno 300 migranata njih 50 je nastavilo put ka Novom Sadu.

U Beogradu je juče održan protest migranata protiv mera mađarske vlade.

Foto: Stefan Jokić
Foto: Stefan Jokić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track