Ognjanovići odbili poligraf: Novac je naš!
Foto: Dragana Udovičić

Krivična prijava protiv tijaninih roditelja

Ognjanovići odbili poligraf: Novac je naš!

Društvo -
Jelena izjavila da je sama zaradila spornih 110.000 dolara, dok je Nebojša priznao da su to pare od donacija u Americi za lečenje pokojne devojčice

BEOGRAD - Nebojša i Jelena Ognjanović juče na saslušanju u policiji nisu mogli da objasne zašto spornih 110.000 dolara sa računa u američkoj banci nije pridodato ostavinskoj raspravi posle smrti njihove ćerke Tijane! Oboje su odbili poligrafsko ispitivanje.Oni su, naime, na dva računa - u Srpskoj banci i banci Dž. P. Morgan Čejs u SAD položili novac, za koji se pretpostavlja da je sakupljen u humanitarnoj akciji, a koji su zadržali za sebe. Sporan novac Ognjanovići nikada nikome nisu pomenuli, a na prethodnim saslušanjima negirali su postojanje drugih računa osim onog u Komercijalnoj banci.Jelena uplašena- Jelena je na saslušanju bila vidno uplašena i gutala je knedle. Izjavila je da se ne oseća krivom i odbila da odgovara na pitanja o troškovima lečenja male Tijane i o poreklu novca na američkom računu. Stalno je ponavljala: „To je naš novac! Sama sam ga zaradila!“ Ali nije mogla da objasni kako ga je zaradila i upitala je šta bi promenilo da je tih 110.000 dolara pridodato ostavinskoj raspravi - otkriva izvor Kurira iz policije i dodaje da je Jelena Ognjanović prvo pokušala da se brani ćutanjem.Nebojša Ognjanović priznao je da je njegova supruga sa računa u banci Dž. P. Morgan prebacila 110.000 dolara na njegov račun u Srpskoj banci, ali tvrdio je da nije kriv, kao i da je u pitanju „orkestrirana hajka na njega“.

I princezina fondacija sakupljala pare... Karađorđevići sa Tijanom
I princezina fondacija sakupljala pare... Karađorđevići sa Tijanom

Kriju račune- Na pitanje odakle mu novac, priznao je da je sakupljen u Americi za Tijanino lečenje. Takođe, prvi put je priznao da je posedovao i račun u banci u Beču, koji je glasio na ime njegovog prijatelja, a sa kog su prebacivane pare u Ameriku, pa u Srbiju. Nije želeo da kaže da li postoji još para ili računa - naglašava naš sagovornik i ističe da je Ognjanović sve vreme pokušavao da zamajava inspektore ne odgovarajući direktno na pitanja.Nebojša i Jelena nisu umeli da objasne zašto sporni iznos nije bio prijavljen u ostavinskoj raspravi.- Ne znam kome je sve to trebalo da prijavim i zašto? Pa nisam umro - naveo je Nebojša na saslušanju, koje je trajalo više od šest sati.Protiv Ognjanovića pokrenuta je krivična prijava za prevaru i pranje novca u redovnom postupku, ali im zasad nije određeno zadržavanje u policiji.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track