(FOTO) OLIVEROV SIN KRENUO U ŠKOLU: Mali Bogdan u zatvoru vežba matematiku
Foto: Printscreen FB

Imao 3 godine kada su mu odveli oca

(FOTO) OLIVEROV SIN KRENUO U ŠKOLU: Mali Bogdan u zatvoru vežba matematiku

Društvo -

Olivera su odveli kad je Bogdan imao tri godine, a sad je krenuo u školu.

Milena Ivanović, supruga lidera GI SDP-a Olivera Ivanovića, koji je proglašen krivim za ratne zločine pred sudom u Kosovskoj Mitrovici i osuđen na devet godina zatvora, na svom Fejsbuk profilu postavila je fotografiju njihovog sina Bogdana uz potresan tekst:

Ona kaže da joj je 1. septembra bilo izuzetno teško.

- Moj Bogdan pošao je u predškolsko, ali se to sada računa kao da je pošao u školu. Kada je Oliver uhapšen, Bogdan je imao nepune tri godine, a sada je već školarac, tako da je to stvarno ogroman period koji govori sam za sebe. Za mene je dan njegovog polaska u školu bio veoma tužan dan, iako je Bogdan poput ostale dece bio srećan - počinje priču Milena.

Ona kaže da se Oliver, iako je u zatvorskoj ćeliji, trudi da bude maksimalno uključen u sve što se dešava njihovom sinu.

- Imao sam nepune tri godine kada su mi odveli tatu, sada sam školarac i još čekam da se vrati... A vratiće nam se uskoro, znam. Ljubav će pobediti sve! - napisala je Milena.

- Bogdan uveliko sa tatom vežba matematiku i uči brojeve, jer mu je sad matematika omiljena nauka, tako da se on i Oliver polako pripremaju za prvi razred. Kad pođemo kod Olivera ponedeljkom i četvrtkom, danima za posete, Bogdan ponese olovke i sveske.

Nažalost, spremaju se i uče u tim uslovima, u zatvorskoj ćeliji, ali čovek mora da se prilagodi. Trudimo se da naš sin sve što manje oseti, ali Bogdanu mnogo nedostaje tata. On je pametan dečak i sada svakog dana vidi da su uglavnom sva deca sa mamama i tatama, ali on ne postavlja mnogo pitanja jer je svestan situacije. U životu nas drže vera i nada da će mu tata biti tu kada krene u prvi razred.

To nam daje snagu da izdržimo ovaj pakao koji nam se desio. Sve troje živimo dan za danom čekajući da se Oliver vrati i da ponovo budemo kao pre. Oliver se trudi da bude dobro, on je jak čovek i sada se približava sednica apelacionog veća, koja će se održati u Prištini, tako da se nadam da će konačno posle toga da donesu ispravnu odluku, isprave grešku i da će Oliver biti slobodan čovek i sa nama, gde mu je i mesto - završava Milena.

(Alo)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track