OPET ĆE SE ČEKATI U REDOVIMA: Noć muzeja 20. maja širom Srbije
Foto: Zorana Jevtić

250 izložbi i večeri poezije u 40 gradova

OPET ĆE SE ČEKATI U REDOVIMA: Noć muzeja 20. maja širom Srbije

Društvo -

BEOGRAD - Srbija će se 20. maja sa 250 izložbi i večeri poezije u više od 40 gradova i mesta uključiti u manifestaciju "Noć muzeja".

Osnivač manifestacije Ana Jovanović kaže da je ponosna što se "Noć muzeja" 14. put održava u Beogradu, a 11. put i u drugim mestima u Srbiji. "Biće mnogo dešavanja u 150 institucija kulture širom Srbije", obećala je Jovanovićeva i dodala da će u Beogradu biti 12 novih prostora gde će se ove godine održati "Noć muzeja".

Kostimograf i slikar Boris Čakširan je najavio izložbu "Ličnost i revolucija – rekonstrukcija kostima" u Domu kulture u Čačku. "To je izložba posvećena ličnostima koje su obeležile razne revolucije ili su se u njima našle", rekao je Čakširan i dodao da se radi o kostimima rađenim za filmove i televizijske serije.

Kustos Muzeja ugljarstva u Senjskom rudniku Miroslav Nikolić je izjavio da će njihova tema biti "Žene u rudnicima uglja, nekad i sad". "Široj javnosti kada se pomene rudar, odmah se pomisli na muškarce, a malo ko zna da žene imaju izuzetno važnu ulogu u razvoju rudarstva", rekao je Nikolić.

"Noć muzeja" će se održati i u Novom Sadu, Nišu, Bačkoj Palanci, Velikom Gradištu, Dimitrovgradu, Somboru, Jagodini, Leskovcu i Kosovskoj Mitrovici.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track