OPREZ: Pedofil vreba decu preko igrice na mobilnom

Roditelji u panici zbog manijaka na netu

OPREZ: Pedofil vreba decu preko igrice na mobilnom

Društvo -

Dečak preko mobilne aplikacije „SimSimi“ dobio pretnju da će biti kidnapovan ako dobro uradi test iz geografije, a slične pretnje i uvrede stigle i drugim osnovcima

Aplikaciju za mobilne telefone „SimSimi“, koja služi za dopisivanje i masovno je koriste deca, pre svih osnovci, hakovao je opasan manijak koji mališane uznemirava bezobraznim rečima, a čak im i preti da će ih kidnapovati, upozoravaju uznemireni roditelji okupljeni na Fejsbuku u grupi „Protiv SimSimija“.Zbog vulgarnog rečnika koji koristi, roditelji sumnjaju da je aplikaciju „SimSimi“ hakovao pedofil kako bi se približio deci.- Aplikaciju „SimSimi“ je hakovala ista osoba koja je hakovala i „Talking Angelu“. Stanimo tom pedofilu na kraj, deinstalirajte aplikaciju i zaštitimo decu. Pomoću te aplikacije su kidnapovane dve devojčice - piše na profilu jedne od grupa „Protiv SimSimija“.

Ova opasna zabava odomaćila se u srpskim školama, a jedan učenik šestog razreda sa Zvezdare već je osetio njenu tamnu stranu kada mu je „SimSimi“ zapretio da će ga oteti ako test iz geografije uradi za više od dvojke, svedoči za Kurir dečakova majka Tanja Pavlović.- Dete se uplašilo. Odgovorio je na jedno pitanje i predao test, a meni uveče sačekao u suzama. Priznao mi je da je sa drugarima tri dana pre toga instalirao aplikaciju „SimSimi“. Šalili su se dopisujući se sa nepoznatom osobom koja je tvrdila da ima prednju kameru, da ih vidi i da zna šta imaju obučeno na sebi - kaže Pavlovićeva. Dodaje da se obratila policiji na Zvezdari, ali da su joj tamo rekli da nisu nadležni, a ona nije imala vremena da ode u MUP, u Sektor za visokotehnološki kriminal.- Još uvek strepim da taj neko možda zna gde živimo i da može da naudi detetu. Taj neko mi je dete toliko zaplašio da me je pitalo da li sme da se javi da popravi dvojku iz geografije - naglašava Tanja i dodaje da deca pričaju između sebe da ih neko prati i plaši i da su preko „SimSimija“ dobijali razne preteće poruke.

TužilaštvoISPITAĆEMO SLUČAJTužilac za visokotehnološki kriminal Branko Stamenković za Kurir kaže da im se nijedan roditelj nije obratio za pomoć povodom pomenute aplikacije:- Roditelji nam se nisu javljali, ali ćemo sada, kada ste nam skrenuli pažnju, analizirati taj materijal i odlučiti o daljim postupcima u skladu sa zakonom.

Šta je „SimSimi“ROBOT KOJI PSUJEReč je o južnokorejskoj aplikaciji namenjenoj za zabavan razgovor sa supernaprednim robotom sa veštačkom inteligencijom. Dostupna je na više jezika, uključujući i srpski. Iako proizvođači tvrde da ona pomaže učenju novih reči, mnogi korisnici su je loše ocenili zbog psovki, a kod roditelja čak izaziva i paniku jer decu zastrašuje i podstiče na nepromišljene radnje.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track