OPREZNO ZA VOLANOM: Pojačan intezitet saobraćaja, pažljivo zbog GUSTE MAGLE
Foto: Aleksandar Jovanović Cile

Stanje na putevima

OPREZNO ZA VOLANOM: Pojačan intezitet saobraćaja, pažljivo zbog GUSTE MAGLE

Društvo -

Auto moto savez Srbije saopštio je danas da su vremenske prilike naklonjene učesnicima u saobraćaju, a tako će, prema prognozi meteorologa, biti tokom celog dana.

Iz ovog udruženja navode da nas očekuje lepo, uglavnom sunčano i nešto toplije vreme, ali tek posle maglovitog jutra.

Vidljivost je u pojedinim krajevima Srbije smanjena zbog čega je saobraćaj otežan na putevima u Bačkoj i Sremu, ima je u Banatu, a najgušća je po kotlinama i pored reka i često je prisutna na putevima preko planinskih prevoja.

AMS savetuje vozače da koriste svetla za maglu, prilagode brzinu i ne pretiču, a na deonicama gde je vidljivost ispod 100 metara uključe sva četri pokazivača pravca, orijentišu se praćenjem srednje linije i drže veće odstojanje između vozila.

RAZVEDRAVANJE NAKON HLADNOG I MAGLOVITOG JUTRA: U Srbiji danas sunčano i toplije, do 13 stepeni

Vozačima savetuju oprezniju vožnju, a posebno u prepodnevinim i prvim večernjim satima, kada je pored magle, kako na autoputevima i glavnim magistralnim putnim pravcima, tako i na putevima unutar gradskih sredina prisutan i veći broj vozila, što je i karakteristično za petak. Pojačan saobraćaj na svim frekventnijim putevima u Srbiji, pored mogućih zadržavanja na pojedinim deonicama, ali i na naplatnim rampama, donosi i veći broj saobraćajnih nezgoda, na koje AMSS upozorava vozače.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track