TUŽNA SLIKA POTOPLJENE SVETINJE Otac Sava Janjić: Valjevska Gračanica tone, ali se ushodi na nebo!
Foto: Printscreen/Facebook

Bujice uništile manastir

TUŽNA SLIKA POTOPLJENE SVETINJE Otac Sava Janjić: Valjevska Gračanica tone, ali se ushodi na nebo!

Društvo -
Nakon nezapamćenih padavina koje poslednjih dana pogađaju Srbiju, bujice su, nažalost, uprkos apelima vernika, u potpunosti uništile manastir Svetog Arhangela Mihaila, valjevsku Gračanicu.

Tužnu sliku svetinje ostavljene da se sama bori sa prirodnom katastrofom objavio je na svojoj zvaničnoj Fejsbuk stranici otac Sava Janjić, iguman manastira Visoki Dečani.

Ово је страшна слика која опомиње све нас - изглед унутрашњости Ваљевске Грачанице данас. Грачаница тоне али усходи на н...

Posted by Sava Janjic on Tuesday, March 8, 2016

"Gračanica tone, ali ushodi na nebo", opisao je otac Janjić fotografiju na kojoj se vidi poplavljena unutrašnjost manastira, uništene ikone i urušen oltar.

Da podsetimo, vernici su podigli glas još u ponedeljak, apelujući na lokalne vlasti da se što pre aktiviraju, jer se bujice bliže manastirskim zidinama.

Nakon jučerašnjeg protesta ispred zgrade opštine Valjevo, okupljeni građani su, nezadovoljni odlukom odbornika da ih prime i zaustave punjenje brane Rovni i tako spreče potapanje manastira valjevska Gračanica i potencijalnu opasnost od pucanja brane, ušli u zgradu opštine i pevali moleban za spas svetinje.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja