OTET U LIBIJI Miroslav Tomić: Mislio sam ubiće me!
Foto: Pink.rs

Oporavlja se posle otmice u Libiji

OTET U LIBIJI Miroslav Tomić: Mislio sam ubiće me!

Društvo -

Srbin otet pre četiri dana na 1.200 km od Tripolija javio se porodici i kolegama. Trenutno je u vojnoj bolnici u Tobruku, gde je smešten zbog višestrukih povreda

BEOGRAD - Bio sam preplašen, mislio sam da je sa mnom gotovo, da sam mrtav... Ali živ sam i zdrav, dobro je! Nisu me tukli ni mučili i jedva čekam da vas vidim - rekao je Miroslav Tomić (45) kad je prvi put posle oslobođenja iz zatočeništva u Libiji pozvao svoju suprugu Jelenu (35) i dvojicu sinova, Strahinju (13) i Filipa (7).Prema rečima rođake porodice Tomić, koja je želela da ostane anonimna, kad se javila na telefon, Jelena je zaplakala od sreće što napokon čuje muževljev glas, a njegov mlađi sin Filip povikao je: „Tata je stvarno slobodan!“Prema rečima rođake porodice Tomić, koja je želela da ostane anonimna, kad se javila na telefon, Jelena je zaplakala od sreće što napokon čuje muževljev glas, a njegov mlađi sin Filip povikao je: „Tata je stvarno slobodan!“Oteli ga Nigerijci- Miroslav je rekao da je dobro i da je na sigurnom, ali i da se veoma uplašio za svoj život zbog mnogobrojnih otmica u Libiji koje su se kobno završile. Zahvalan je vojsci Libije i svojoj firmi što su učinili sve da ga na vreme oslobode. Zasad nije pominjao kad će doći u Srbiju, ali je presrećan što čuje porodicu - kaže ona za Kurir i dodaje da je Jelena u stalnom kontaktu s predstavnicima nemačke kompanije „Feroštal“, za koju Tomić radi četiri godine.Međutim, Jelena juče još uvek nije bila u stanju da priča s novinarima. Kako saznajemo, Tomića su oteli Nigerijci, trenutno se nalazi u bolnici u Tobruku, odakle će biti prebačen u Nemačku na dalje lečenje. Ima više rana na glavi i više desetina kopči. Nigerijci su, kako saznajemo, pucali na njega i samo pukom srećom i brzom intervencijom libijske vojske on je izbegao streljanje. Još se ne znaju motivi otmice.Miroslav se, osim porodici, juče javio i kolegama s kojima je u Libiji radio na naftnim bušotinama i potvrdio da je u dobrom stanju i da očekuje da će se uskoro videti.

Ukraden mu mobilni

Generalni sekretar MSP Veljko Odalović rekao je za Kurir da je Tomić, koji je otet 24. aprila u večernjim satima, oslobođen pre dva dana.- On će najkasnije danas s nepoznate lokacije biti prebačen u Tripoli, u sedište „Feroštala“ - rekao je Odalović.Kako Kurir nezvanično saznaje, Miroslav je pronađen na 600 kilometara od mesta otmice, a pušten je bez otkupa. Pri otmici mu je ukraden mobilni telefon, a s porodicom i kolegama je kontaktirao preko satelitskog telefona vojske Libije.Da podsetimo, Miroslav je otet kod naftne bušotine Mesina oil fild, koja nije u zoni sukoba u Libiji.

Familija srećnaNADAMO SE DA ĆE USKORO DOĆIPre dva dana je u Brasini kod Malog Zvornika, rodnom selu Miroslava Tomića u kojem žive njegova supruga i sinovi, vladala prava euforija, ali i strepnja u iščekivanju njegovog poziva.- Jelena se mnogo nasekirala. Sada kad zna da je Miroslav na slobodi, malo joj je laknulo, ali... Ne znamo kad ćemo ga videti. Trebalo je da se vrati u julu, ali nadamo se da će se nakon ove otmice vratiti ranije - kaže Jelenin zet, koji je želeo da mu ne objavljujemo ime.

HRONOLOGIJA- 24. april - Miroslav Tomić kidnapovan je na putu Sarir-Mesla- 25. april - Kompanija „Feroštal“ obaveštava srpsku ambasadu, Tomićevu porodicu, vojne i bezbednosne organe u Libiji i nemačku ambasadu da je njihov radnik otet- 26. april - Nemačka kompanija „Feroštal“ saopštava da je MiroslavTomić oslobođen- 27. april - MSP Srbije potvrđuje i zvanično da je Tomić slobodan

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track