OTKRIVAMO KAKO JE BIVŠI ŠEF MAKEDONSKE SLUŽBE OSLOBOĐEN: Bato, ti si premijer, vadi me odavde
Foto: Printscreen Youtube

Kad si vlast možeš sve

OTKRIVAMO KAKO JE BIVŠI ŠEF MAKEDONSKE SLUŽBE OSLOBOĐEN: Bato, ti si premijer, vadi me odavde

Društvo -
Majka predsednika makodonske vlade Nikole Gruevskog i otac Saše Mijalkova su rođeni brat i sestra.Dakle, uhapšeni je brat od tetke premijeru

BEOGRAD - Bivši šef makedonske tajne službe, Sašo Mijalkov, koji je prošle subote uhapšen je s oružjem na beogradskom aerodromu, pušten je zahvaljujući bliskim rodbinskim vezama sa premijerom Makedonije Nikolom Gruevskim!

Naime majka predsednika makodonske vlade i otac Mijalkova su rođeni brat i sestra, otkriva Kurir.

Naš izvor iz bezbednosnih struktura kaže da su intervencije iz samog vrha makedonske vlasti krenule istog trenutka kada je Mijalkov uhapšen.

- Nema ko nije zvao, od političara, kontroverznih biznismena do ljudi iz samog vrha vlasti iz Skoplja. Čak je intervenisao i premijer Makedonije jer je Mijalkov brat od tetke Nikole Gruevskog. Insistirali su da odmah bude pušten, bez provera i zadržavanja... Šta se tu desilo i koga je makedonski premijer sve zvao nije nam poznato ali je on vrlo brzo pušten, to je bila naredba - otkriva sagovornik Kurira.

Podsetimo, kod Saše Mijalkova, najmoćnijeg Makedonca, koji je uhapšen na beogradskom aerodromu, osim pištolja berete, pronađene su hirurške rukavice i dodatni okvir sa municijom, što ukazuje na to da nije govorio istinu kada je srpskoj policiji rekao da je oružje "slučajno zaboravio u ručnom prtljagu".

- Prema saznanjima koja imam on je preko Beograda hteo dalje za Zagreb a povod je navodno bi sastanak sa predstavnicima HDZ u Hrvatskoj povodom izbora. On je njih javno podržavao i finansirao, i to nije krio. Inače, on je čovek koji ima bliske kontakte u regionu kako sa kriminalcima, isto tako za biznismenima, ljudima iz politike, vlasti.... U Beograd često dolazi, i prema našim operativnim saznanjima on ovde svaki put potroši najmanje 5.000 evra. Navodno, u emotivnoj je vezi sa jednom našom devojkom na koju troši veliki novac. Zbog intervencije da odmah bude pušten nismo ni radili istragu ali prema njegovom ponašanju, nije isključeno da je bio i na nekim opijatima.... Inače, on je posebno blizak i albanskom podzemlju - dodaje on.

Inače, spkekuliše se Mijalkov bio jedan od glavnih organizotora majskih nereda u Kumanovu s ciljem da se izazove međuetnički incident koji bi makedonsku vladu zaštitio od napada opozicije, koja je za 17. maj spremala miting i obaranje vlasti. Ubrzo nakon toga Mijalkov je smenjen sa mesta prvog čoveka makedonske tajne službe.

S. Vojinović

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track