OVO MORATE DA ZNATE: Najkorisnije pravilo u Srbiji za koje niste čuli, a uvek može da vam zatreba
Foto: Marina Lopicic

Obavezno pročitajte

OVO MORATE DA ZNATE: Najkorisnije pravilo u Srbiji za koje niste čuli, a uvek može da vam zatreba

Društvo -

BEOGRAD - Svako ko je pokušao da zakaže neki pregled ili operaciju u državnim ustanovama Srbije, prvo se suočava sa kasnim zakazivanjem. Većina ljudi u tom slučaju ode kod privatnika jer vremena za čekanje, a ni živaca, nemaju pa im se više isplati da plate nego da gube vreme.

Međutim, ono što većina ne zna je da ukoliko vam bilo koja zdravstvena ustanova u Srbiji zakaže nešto za dalje od mesec dana, postoji način da dobijete svoj novac kojim plaćate privatnika.

"Mogućnost refundacije postoji za zdravstvene usluge kao što su laboratorijske analize, rentgen, ultrazvučni i drugi pregledi, medicinska rehabilitacija i drugi specijalistički i dijagnostički pregledi. Izuzetak su zdravstvene usluge za koje je propisano utvrđivanje lista čekanja (MR i CT dijagnostika, koronarografija srca, revaskularizacija miokarda bajpas hirurgijom, ugradnja endoproteza kukaitd.).

Takođe, izuzetak su i redovni kontrolni pregledi (na tri, četiri, šest meseci, godinu dana...), kao i neophodne dijagnostičke i laboratorijskeanalize potrebne za taj pregled. Redovne kontrolne preglede i uz njih neophodne dijagnostičke i laboratorijske analize, ustanova je dužna da vam pruži do roka u kojem je doktor tražio pregled, a koji može biti i duži od 30 dana", navodi se u RFZO.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track