OZBILJNA PRETNJA ZA CEO BALKAN: Kasapin vođa džihadista se vratio na Kosmet!

Tvrdnja italijanskog lista Espreso

OZBILJNA PRETNJA ZA CEO BALKAN: Kasapin vođa džihadista se vratio na Kosmet!

Društvo -

„Kasapin iz Kačanika“, to jest Lavdrim Muhadžeri, jedan od najtraženijih vođa takozvane Islamske države, vratio se pre nekoliko meseci na Kosmet, piše italijanski Espreso pozivajući se na izvore u italijanskoj obaveštajnoj službi.

On je široj javnosti poznat po jezivim slikama iz 2014. godine na kojima se vidi kako odrubljuje glavu „izdajnicima“, podseća italijanski dnevnik.

Kačanik je, kako navodi list, gradić na Kosovu i Metohiji u kojem se nalazi jedan od regrutnih centara Islamske države. Muhadžeri je uočen u Makedoniji sredinom novembra.

Pripadnici italijanske službe bezbednosti AISE su odmah o tome obavestili lokalne vlasti i protivterorističke jedinice na Kosovu, u Albaniji i Makedoniji. „Međutim, dželat je nestao bez traga“, navodi list.

Povratak Muhadžerija na Balkan, prema italijanskim obaveštajcima, predstavlja veoma ozbiljnu pretnju ne samo za Balkan već i za mnoge evropske zemlje gde pomenuti džihadista, koga je američki Stejt department stavio na spisak terorista još 2014, ima kontakte i može da organizuje napad, navode italijanski novinari.

BONUS VIDEO:

KURIR TV U RODNOM MESTU SRPSKOG DŽIHADISTE Borski vehabista inženjer hemije SUPRUGA GA UVELA U ISLAM

E.K.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track