PANČEVO: U ponedeljak kreće gradnja novog zatvora
Foto: Fonet

Uprava za izvršenje krivičnih sankcija

PANČEVO: U ponedeljak kreće gradnja novog zatvora

Društvo -

BEOGRAD - U Pančevu će u ponedeljak početi izgradnja novog zatvora, koji će imati kapacitet za smeštaj 500 lica lišenih slobode, odnosno 300 osuđenika i 200 pritvorenika, najavljeno je iz Uprave za izvršenje krivičnih sankcija Ministarstva pravde.

Obeležavanju početka radova prisustvovaće ministar pravde Nikola Selaković, direktor Uprave za izvršenje krivičnih sankcija Milan Stevović, gradonačelnik Grada Pančeva Saša Pavlov, kao i predstavnici pravosudnih i gradskih institucija.

Novi zatvor biće izgrađen na 10 hektara zemljišta postojeće ekonomije, koja je u sastavu postojećeg pančevačkog Okružnog zatvora i nalazi se na putu za Bavanište. Planirano je da se ceo kompleks, na 24.000 kvadrata, sastoji od sedam zgrada: dve za smeštaj osudenika, kuhinje, upravne zgrade, prijavnice, zgrade za posete i tehničkih prostorija.

Taj kazneno-popravni zavod će biti građen u skladu sa savremenim standardima, najvišim stepenom obezbeđenja i opremljen posebnim tehničkim sistemom zaštite, najavljeno je iz Uprave. Vrednost izgradnje i opremanja je 23 miliona evra, od čega Centralna evropska banka kreditira 18 miliona, a Srbija sufinansira sa 5 miliona evra za opremanje.

Nameštaj će izraditi zatvorenici zatvora u Požarevcu - Zabeli, Sremskoj Mitrovici, Valjevu i Nišu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track