PANIKA: Donji Milanovac na meti terorista!
Foto: Prin

Zaplašio radnike da će doći do napada

PANIKA: Donji Milanovac na meti terorista!

Društvo -

Ovo tvrdi Saša Librić, v. d. direktora JKP „Donji Milanovac“, koji je uveo video-nadzor u strahu od „spoljnog faktora“. Zaposleni veruju da hoće da ih na taj način špijunira

Iako ima tek 2.500 stanovnika, Donji Milanovac mogao bi da bude sledeća meta opasnog terorističkog napada!Ovo barem tvrdi Saša Librić, v. d. direktora JKP „Donji Milanovac“! Rukovodilac pomenutog javnog preduzeća, koje se bavi prečišćavanjem i distribucijom vode, postavio je kamere u halama i na spoljnim zidovima objekta, a kao razlog je naveo opasnost od terorizma i „spoljašnjeg faktora“.Zaposleni su uvereni da su motivi Librića mnogo prizemniji, to jest da direktor želi da radnike špijunira i stavi pod kontrolu.- Kamere su postavljene krajem novembra, a da nikom od zaposlenih nije bilo jasno zašto. U skladu sa zakonom, obratila sam se Libriću sa zahtevom da mi pismeno objasni zašto se kamere postavljaju. Odgovor koji je usledio me je nasmejao, ali istovremeno i zabrinuo. Kao jedan od razloga za postavljanje kamera Librić je naveo „povišeni rizik od terorizma“ i dodao da će video-nadzor zaposlene „štititi od spoljašnjeg faktora“! - kaže za Kurir Danijela Opačić, zaposlena u ovom preduzeću:- Ako direktor ima neke informacije da će doći do terorističkog napada, onda bi trebalo s tim da upozna i nadležne organe i meštane Donjeg Milanovca. A možda bi jednostavnije bilo da prizna da želi da nadzire zaposlene. Nismo Severna Koreja, ali nemamo ništa protiv toga. Samo neka kaže o čemu je reč!Međutim, v. d. direktora JKP „Donji Milanovac“ Librić i za Kurir je ponovio svoje uverenje da opasnost od terorizma, pa čak i, kako kaže, od masovnog trovanja cijanidom postoji.- Namerno sam napisao u odgovoru toj zaposlenoj da nam preti opasnost od terorizma. Kroz Srbiju prolazi mnogo migranata. To su neidentifikovana lica. Ko zna šta može da se desi. Može se desiti da neko mrzi direktora i da u vodu stavi cijanid i otruje 2.500 ljudi! - ozbiljan je direktor.On ističe da će uskoro snimke s kamera da prati i preko interneta, ali i preko aplikacije na mobilnom telefonu.

Direktor naglašavaVEĆ JE BILA SABOTAŽADirektor Librić kaže da je u preduzeću već jednom došlo do havarije, i to u fabrici vode.- Čim sam imenovan za v. d. direktora u julu ove godine, došlo je do nekog kvara. Meštani nisu imali vodu tri dana. Verujem da je to bilo namerno i da je incident prouzrokovao neko od zaposlenih. Uprkos savetima nekih ljudi, tada nisam zvao državne organe da ispitaju slučaj, ali želim da sprečim da do incidenta ne dođe ponovo!

Građani Donjeg Milanovca već bili u problemuNAPADALI IH GEJ BANDE I SVEMIRCIGrađane Donjeg Milanovca već su napadali svemirci, vampiri, gej banda i žena zaražena sidom. U tom gradu su svojevremeno snimani filmovi u kojima su glavni likovi bili policajci Boki (Velimir Živojinović) i Pajko (Boro Stjepenović) koji su se borili protiv brojnih neprijatelja naroda.

Ružica Kantar

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track