PAŽLJIVO ZA VOLANOM: Putevi prohodni, ali povećan broj biciklista i motociklista
Foto: Aleksandar Jovanović Cile

Stanje na putevima

PAŽLJIVO ZA VOLANOM: Putevi prohodni, ali povećan broj biciklista i motociklista

Društvo -

U Srbiji će danas biti sunčano i toplo vreme što uslovljava dobru prohodnost puteva, ali i povećan broj biciklista i motociklista na ulicama gradova i putnim mrežama u zemlji, saopštio je Auto-moto savez Srbije.

AMS S upozorava na dodatnu opreznost svih učesnika u saobraćaju uz više tolerancije i poštovanja saobraćajnih propisa. Mogući su odroni kroz stenske useke i klisure, te Javno preduzeće Putevi Srbije savetuje vozačima da smanje brzinu, ne ulaze u rizična preticanja kolona i poštuju saobraćajnu signalizaciju, naročito na deonicama na kojima je ona postavljena zbog radova.

AMS S navodi da će danas, od devet časova, doći do izmene režima saobraćaja na nadvožnjaku preko pruge i mestu ukrštanja državnih puteva I B reda, na deonici Požega-Užice. Tokom radova biće zatvorena desna kolovozna traka nadvožnjaka u smeru Užice - Čačak, dok će se saobraćaj obavljati dvosmerno, levom kolovoznom trakom nadvožnjaka.

AMS S podseća da će se do 19. aprila u periodu od 07.00 do 17.00 časova, na delu državnog puta I A reda broj 1 (auto-put E-75), između petlje Vrčin i Begaljičko brdo u smeru Beograd-Niš, izvoditi radovi na izradi novih službenih prolaza. Tokom izvođenja radova, saobraćaj će se odvijati krajnjom desnom (zaustavnom) saobraćajnom trakom.

Do 19. aprila će se, takođe, u periodu od 07.00 do 17.00 časova, na delu državnog puta I A reda broj 1, na deonici petlja Umčari - petlja Vodanj, u smeru Beograd - Niš, odvijati radovi na iznošenju strugane asfaltne mase sa devijacije Vodanj. Tokom radova koji su, navodi AMS S, obezbeđeni adekvatnom saobraćajnom signalizacijom i opremom, saobraćaj će se odvijati preticajnom saobraćajnom trakom.

Režim saobraćaja izmenjen je i na državnom putu I B reda broj 27, na deonici Lazarevac 4 - Aranđelovac 1, na delu od Kruševice do Aranđelovca zbog radova na održavanju i otklanjanju oštećenja kolovoza. Radovi se izvode pod saobraćajem, uz naizmenično propuštanje vozila jednom saobraćajnom trakom.

Danas nije predviđeno potpuno zaustavljanje saobraćaja na Autoputu E80, Niš - Dimitrovgrad, na deonici od Čiflika do Staničenja, na magistralnom putu I B reda, broj 43. Saobraćaj je i dalje obustavljen zbog aktivnog klizišta "Carevac" na državnom putu I/B reda broj 28, deonica Dub - Kostojevići. Alternativni putevi su Užice - Kneževići (DP Ib/23) - Kremna (DP Ib/28) -Kaluđerske Bare - Bajina Bašta (IIa/170) - Rogačica ili Užice - Dubci (Ib/28) - Kremna (IIa/173 - Ib/28) - Kaluđerske Bare -Bajina Bašta (IIa/170) - Rogačica.

Do obustave saobraćaja došlo je i na državnom putu II B reda broj 342, deonica Ub - Popučke - Iverak zbog radova na sanaciji klizišta na državnom putu II B reda broj 342, na deonici Ub - Popučke - Iverak, a alternativni put je Ub - Slovac - Valjevo.

Prema poslednjim informacijama Uprave granične Policije Republike Srbije, na našim putničkim terminalima nema dužih zadržavanja od 30 minuta, dodaje AMS S.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track