PLENE IMOVINU KBC DRAGIŠA MIŠOVIĆ ZBOG PARČETA ZEMLJE: Radnici tvrde da će bolnicu braniti telima
Foto: Zorana Jevtić

Izvršitelji pred vratima

PLENE IMOVINU KBC DRAGIŠA MIŠOVIĆ ZBOG PARČETA ZEMLJE: Radnici tvrde da će bolnicu braniti telima

Društvo -

BEOGRAD - Imovina Kliničko- bolničkog centra “Dr Dragiša Mišović” naći će se na meti sudskih izvršitelja koji će doći je plene zbog parčeta zemlje.

Plenidba imovine ove zdravstvene ustanove, u vrednosti od 1,1 milion evra zakazana je za ponedeljak, 22. maj u 9 sati ujutru.Zaposleni, njih 1.200 koji su u šoku, najavljuju da će telima braniti imovinu bolnice, koja samo može da se zatvori, ukoliko se zaplene aparati i vozni park.

– U 9 sati u ponedeljak dolaze izvršitelji da plene pokretnu imovinu bolnice. Ako nama odnesu pet ultrazvukova sa urologije, ginekologije, hirurgije mi možemo samo da zatvorimo bolnicu. Nek nam odvezu i vozni park – četiri hitne pomoći, mi smo gotovi – kažu zaposleni ove zdravstvene ustanove.O svemu je obavešteno Ministarstvo zdravlja a po zakonu izvršitelji mogu da odnesu svu pokretnu imovinu poput ultarazvučnih aparata, kolor doplera, vozni park…KBC “Dr Dragiša Mišović” na udaru je izvršitelja od aprila ove godine zbog 12 ari, u Kronštatskoj ulici broj 7 koje je pripadalo Beograđanki Simonidi Tanasijević.o pravosnažnoj presudi bolnica Simonidi Tanasijević, vlasnici zemljišta treba da plati naknadu u iznosu od 1,1 milion evra (111.5490.290,00 dinara).

Sporno parče zemlje je u oktorbu 1960. godine nacionalizovala država, a zatim ga je 1963. KBC “Dr Dragiša Mišović ” kupio od Narodnog odbora Opštine Savski cenac i platio ga u tri rate. Sve bi to bilo u redu da tu zemlju od svega 12 ari, nije u međuvremenu promenilo još dva vlasnika. Prvo ga je od bolnice “Dr Dragiša Mišović” kupio Dom časnih sestar, koje su ti izgradile kuću, a zatim su tu zemlju 1992. prodale preduzeću “Koling”, koje je u stečaju i koje je i dan-danas upisano na toj parceli.

Postupak protiv bolnice pokrenut je 2011. godine. Vlasnica zemljišta, koja ju je dobila u nasledstvo od strica, dobila je pravosnažno slučaj na sudu i prošle godine je došlo rešenje o izvršenju. Bolnica je vlasnici isplatila tri miliona dinara a kako nisu imali više računi bolnice su blokirani, pa su im u aprilu izvršitelji zakucali na vrata, a po imovinu dolaze u ponedeljak.

U međuvremenu, trebalo je na miran način da se reši spor. Pominjalo se i da će Simonida odustati od potraživanja, čak je i izjavila da je dosta novca dobila od bolnice, ali je očigledno došlo do novog preokreta. Na štetu bolnice.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI UŽIVO: Da li je rešena kriza u Makedoniji?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track