POBEDI DIJABETES: Obeležava se Svetski dan zdravlja
Foto: Marina Lopičić

Borba za bolje zdravlje nacije

POBEDI DIJABETES: Obeležava se Svetski dan zdravlja

Društvo -
Na štandovima posetioci su razgovarali sa zdravstvenim radnicima i predstavnicima udruženja, dobili stručni savet i odgovarajući materijal, a merili su i vrednosti šećera u krvi, krvnog pritiska...

BEOGRAD - Povodom Svetskog dana zdravlja, koji se ove godine obeležava se pod sloganom „Pobedi dijabetes“, juče su održane promotivne akcije u Studentskom gradu.Biće održane i u četvrtak ispred opštine Novi Beograd u intervalu od 10 do 13 časova, a osim Gradskog zavoda za javno zdravlje Beograd, učesnici su Udruženje za borbu protiv dijabetesa Grada Beograda „Plavi krug“, Crveni krst Novi Beograd, Dom zdravlja Novi Beograd, Udruženje studenata medicine i Nacionalna asocijacija studenata farmacije.

Na štandovima posetioci su razgovarali sa zdravstvenim radnicima i predstavnicima udruženja, dobili stručni savet i odgovarajući materijal, a merili su i vrednosti šećera u krvi, krvnog pritiska, indeksa telesne mase i procenu rizika za pojavu dijabetesa tip 2. Katarina Ljubinković, iz patronažne službe DZ Novi Beograd, istakla je da je cilj manifestacije popularizacija zdravih stilova života među studentima.

(M. B.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track