POLIGON NIKINCI: Ruski i srpski padobranci na zajedničkoj vežbi Srem 2014!
Foto: RT Printscreen

Padobranski desant

POLIGON NIKINCI: Ruski i srpski padobranci na zajedničkoj vežbi Srem 2014!

Društvo -
Na vežbi Srem 2014 rusku stranu predstavljaju jedinice 106. Tulske gardijske vazduhoplovno desantne divizije koji će zajedno sa pripadnicima Specijalne brigade izvesti antiterorističku vežbu

BEOGRAD - Pripadnici Vojske Srbije i Oružanih snaga Ruske Federacije izvešće sutra zajedničku vežbu "Srem 2014." na poligonu Nikinci, najavilo je Ministarstvo odbrane Srbije.

Na vežbi "Srem 2014" rusku stranu predstavljaju jedinice 106. Tulske gardijske vazduhoplovno desantne divizije, a zajedničke pripreme počele su nedavno u Srbiji.

Ministarstvo odbrane Rusije saopštilo je 10. novembra da su spuštanjem dva desantna vojna vozila BMD-2 na pistu "Grabovci" počele pripreme za zajedničku rusko-srpsku antiterorističku vežbu "Srem 2014".

Navedeno je i da su na aerodromu Batajnica ruski padobranci zajedno sa specijalnim srpskim snagama izveli pripremu i proveru opreme i naoružanja.

Prema rečima zamenika komandanta ruskih snaga za mirovne operacije i brzo reagovanje general major Aleksandar Vjaznikov, ruski i srpski vojnici tokom treninga pokazali su visok stepen saradnje i koordinacije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track