Politika se izvinila Aleksandru Rodiću
Foto: Marina Lopičić

Grubo kršenje zakona

Politika se izvinila Aleksandru Rodiću

Društvo -
BEOGRAD - Politika se danas izvinila direktoru Adrija medija grupe Aleksandru Rodiću zato što je u nedeljnom izdanju ovog dnevnog lista greškom propustila da zatamni jedan od njegovih ličnih podataka.

Politika je u nedelju, u tekstu pod naslovom "Zašto AIK banka sopstveni ugovor naziva spekulacijom", objavila dokument sa sajta Agencije za privredne registre o kreditu koji je AIK banka dala Rodiću, sa zatamnjenim ličnim podacima.

"Nažalost, greškom smo propustili da zatamnimo jedan od ličnih podataka, zbog čega se izvinjavamo gospodinu Rodiću", navodi Politika.

Adrija medija grupa je u jučerašnjem saopštenju istakla da je Politika najgrublje prekršila zakon, objavljujući lične podatke Aeksandra Rodića, kao i sve etičke standarde novinarstva i Kodeks novinara Srbije.

"Pošto je Politika državni medij, pod kontrolom režima", ukazuje AMG, "ovo je napad vlasti koja ne preza ni od ugrožavanja reputacije privrednih subjekata, a posledice toga mogu biti dalekosežne".

U saopštenju AMG traži od novinarskih udruženja i državnih organa da hitno reaguju i najavljuje da će, zbog ovoga, podneti krivičnu prijavu protiv Politike i njene glavne urednice Ljiljane Smajlović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track