POMOĆ PENZIONERU KOJI JE OPSOVAO VUČIĆA: Skupljaju novac da plate kaznu od 55.000 dinara
Foto: Zorana Jevtić/Ilustracija

Digli se tviteraši

POMOĆ PENZIONERU KOJI JE OPSOVAO VUČIĆA: Skupljaju novac da plate kaznu od 55.000 dinara

Društvo -

Dan nakon što je u medijima osvanula vest da će penzioner Ratko Jerinić, koji je saobraćajnom policajcu opsovao Vučića, za kaznu morati da plati 55.000 dinara, na društvenim mrežama su počele da se organizuju akcije da mu se pomogne da taj novac prikupi.

Kao i obično najbrži su bili tviteraši koji su odmah zatražili njegov broj računa, ili broj računa Prekršajnog suda u Valjevu koji mu je izrekao kaznu od 55.000 dinara, kako bi mogli uplatama da mu pomognu.

Ljudi su se solidarisali uz komentare da će čovek morati dve penzije da izdvoji kako bi mogao da plati kaznu i ponudili sume od 200. do 1000. dinara.

Jerinić, koji je penzioner sa mesečnim primanjem od 25.000 dinara, 17. avgusta vozio se u kombiju Doborosava Dmitrića i sedeo na mestu suvozača kada su prošli Ibarskom magistralom kroz mesto Ljig.

Vozač Dmitrić, koji je bio svedok na sudjenju, rekao je da je u tom mestu na Ibarskoj magistrali bila gužva, da je njegov saputnik nešto opsovao dok su prolazili pored saobraćajca, ali da "nije obraćao pažnju na to".

Saobraćajac je izjavio da ga je Jerinić "vređjao" dok je regulisao saobraćaj i da je nakon toga, pošto je kombi prošao pored njega, obavestio dežurnu službu o tom "slučaju", a ona je saobraćajnoj patroli naložila da kombi sa Dmitrićem i Jerinićem zaustavi na njihovom putu ka Gornjem Milanovcu i sprovede ih u stanicu u Ljigu.

(EPK/Beta)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja