POMOZITE ALEKSANDRU DA POBEDI TUMOR NA MOZGU: Jedina mu je želja da vidi ćerkin prvi korak
Foto: Facebook Prinscreen

Potrebno 10.000 evra za operaciju

POMOZITE ALEKSANDRU DA POBEDI TUMOR NA MOZGU: Jedina mu je želja da vidi ćerkin prvi korak

Društvo -
Aleksandar Janković zvani Cale iz Borče svojim statusom na Fejsbuku mnoge je dirnuo i naterao korisnike ove društvene mreže da pokrenu kampanju za pomoć ovom Beograđaninu

"Zovem se Aleksandar Cale Janković, imam 31 godinu i živim u Borči. Do pre 7 meseci sam bio srećan čovek pun života. Ali od tada moj život je počeo da mi izmiče iz ruku. Saznao sam da imam tumor na mozgu. Operisao sam, ali jedan je na delu mozga koga lekari kod nas ne mogu da operišu. Nisam rekao da sam se oženio pre godinu i po dana i dobio ćerku Sofiju koja ima 6 meseci. Od operacije su ostale posledice pa ne mogu ni ćerku da uzmem u ruke. Jedina želja mi je da mogu da živim, da vidim prvi korak moje ćerke, da čujem njenu prvu reč. Najviše mi daje snagu njen osmeh, prvi zubić koji će da izađe. Jedina nada mi je operacija u Turskoj ali za to je potrebno 10.000 eura. Pošto nisam sposoban za rad, a ni žena mi ne radi nisam u stanju da skupim te pare. Moj vapaj upućen vama ako možete da mi pomognete da život vratim u svoje ruke i živim za nas troje", stoji u Aleksandrovoj poruci.

Foto: Printscreen Facebook
Foto: Printscreen Facebook

Prve simptome je Aleksandar, osetio je u junu ove godine, svega mesec dana nakon što mu se rodila ćerkica. Povraćanje, trnjenje desne ruke i noge bili su prvi signala da nešto nije u redu, a u julu je doživeo i prvi epileptični napad. Na pregledu mu je konstatovan tumor u levoj hemisferi mozga, ali nakon operacije doktori su otkrili da ima još jedan tumor, u desoj hemisferi - koji ima dubok koren i ne može da se operiše.

Hemioterapiju je loše podneo pa mu je ukinuta, a doktori su pokušali da uspore razvoj tumora zračenjem. Tada je doživeo i prvi jak epi napad, a ukupno ih je do sada bilo pet, dok one blaže i dalje doživljava.

Aleksandru su trenutno oduzete desna ruka i noga, ne može pravlno da govori i ne vidi dobro na desno oko. Većinu vremena provodi u krevetu zbog jakih lekova, i ne može sam da hoda.

(M.B.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track