PONOVNI SUSRET: Rade Jovanović je opet sreo Danijelu, evo šta je ona htela da mu pokloni
Foto: Adria Media TV

Humanost

PONOVNI SUSRET: Rade Jovanović je opet sreo Danijelu, evo šta je ona htela da mu pokloni

Društvo -

- Ponovo sam sreo Danijelu dok sam išao sa majkom. Rekla mi je da joj je baš drago što me vidi i želela je da mi pokloni čokoladu. Zamolio sam je da je odnese deci, na šta je zaplakala.

Ovako Rade Jovanović prepričava ponovni susret i najdraže hvala u moru onih koje je dobio od kada se na Jutjubu pojavio snimak na kome je u autobusu poklonio patike ovoj mladoj devojci koja prosi po gradskom prevozu.

A "hvala" i "bravo" stižu sa svih strana. Za svega nekoliko dana Rade je već dao desetak intervjua, što za novine što za televizije.

- Juče mi je prišla grupa osnovaca i pitala me da li sam ja taj momak sa snimka. "Moja mama mi je rekla da se ugledam na Vas", dobacio mi je jedan dečak - ponosan je Rade, jer želi da ljudi obraćaju pažnju jedni na druge, a kada najmlađi ovako nešto kažu, puno mu je srce.

Mnogo je njih koji se ne ustručavaju da mu priđu na ulici, a kako kaže, nijednu lošu reč mu niko nije dobacio.

Foto: Kurir
Foto: Kurir

- Rodbini i prijateljima neprijatno je da čuju da je namešteno, ali opet, nije im čudno. Imali su neki nagoveštaj da će mi se nešto slično desiti od malena - kaže stidljivo, kroz smeh.

Podsetimo, Rade Jovanović (20), iz Beograda, je postao poznat kada je pre nekoliko dana na Youtube osvanuo je snimak koji je nastao u autobusu na liniji 65 kod Palate Srbija, koji prikazuje mladića sa rancem, koji je prišao bosonogoj devojci, izvadio patike i obukao joj.

Rade je, usled životnih okolnosti, napustio srednju školu i završava je vanredno. Uči da bi, kako kaže, jednog dana mogao da upiše frizersku akademiju o kojoj sanja. Iako sa porodicom živi kao podstanar, pokazao je da ima ogromno srce.

Ovaj momak je za Kurir televiziju ispričao da se osećao tužno kada je video da je devojka skroz bosa, dok je njemu bilo hladno, iako je imao zimsku odeću i obuću.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track