PORUKA MIRA: Veliki broj Srba na svetkovini u Kosovskom pomoravlju
Foto: Facebook

Proslava uskrsa

PORUKA MIRA: Veliki broj Srba na svetkovini u Kosovskom pomoravlju

Društvo -

Srbi su se i danas okupili na brdu Glavičica na jutarnjoj pričesti, kraj crkve Hrista Spasa iz 14. veka, a svetkovini su prisustvovali i predstavnici Vladine Kancelarije za Kosovo i Metohiju i lokalnih samouprava iz Kosovskog pomoravlja

U selu Donja Budriga kod Gnjilana na Kosovu i Metohiji danas je organizovana tradicionalna Uskršnja svetkovina kojoj su prisustvovali Srbi iz Kosovskog pomoravlja, ali i oni koji su za ovu priliku došli iz centralne Srbije i inostranstva.

Srbi su se i danas okupili na brdu Glavičica na jutarnjoj pričesti, kraj crkve Hrista Spasa iz 14. veka, a svetkovini su prisustvovali i predstavnici Vladine Kancelarije za Kosovo i Metohiju i lokalnih samouprava iz Kosovskog pomoravlja.

Pomoćnik direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković poručio je da su danas došli da sa ovog svetog mesta čestitaju Vaskrs, uputivši poruku mira ljubavi i sloge u ime Kancelarije za Kosovo i Metohiju Vlade Srbije.

Foto: Facebook
Foto: Facebook

“Upućujemo poruku mira, ljubavi i sloge, jedinstva među srpskim narodom na KiM, ali šaljemo poruku ispružene ruke našim komšijama Albancima, jer svi treba da živimo u miru i slozi, jer živimo na jednoj zemlji i to je naša sudbina”, rekao je Petković.

Neka niko ne pomisli da je to što upućujemo poruku mira naša slabost, rekao je Petković, istakavši da takva poruka koja je upućena na Vaskrs pokazuje snagu Republike Srbije.

Petković je čestitao vernicima Vaskrs, a na mestu okupljanja priređen je bogat kulturno umetnički program, dok su lep dan mnogi Srbi iskoristili kako bi izašli u prirodu i bili deo tradicionalne Uskršnje svetkovine.

(radiokontaktplus.org)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track