POŠALJI SMS ODUŽI SE SRPSKIM HEROJIMA Pomozite gradnju mauzoleja junacima Albanske golgote na Vidu

SRBIJO, NA NOGE

POŠALJI SMS ODUŽI SE SRPSKIM HEROJIMA Pomozite gradnju mauzoleja junacima Albanske golgote na Vidu

Društvo -

Samo sto dinara. Ukucaj 180 i pošalji poruku na 3030. Velikoj akciji Kurira pridružio se i predsednik opštine Novi Beograd Aleksandar Šapić

Ukucajte 180 i pošaljite poruku na 3030 da zajedno izradimo statue heroja Albanske golgote. Cena poruke je 100 dinara (PDV se ne naplaćuje).Humanitarna fondacija Novi Beograd priključila se akciji Kurira i Udruženja novinara Srbije (UNS) „Izradimo statue herojima Albanske golgote na ostrvu Vido“, kojom prikupljamo novac za izradu i postavljanje dve bronzane skulpture srpskih vojnika ispred spomen-kosturnice na ostrvu smrti.Prema grubom predračunu Republičkog zavoda za zaštitu spomenika kulture, za izradu i postavljanje statua potrebno je najmanje 128.000 evra, što je otprilike 17 miliona dinara. Nas 170.000 treba da pošalje samo po jednu poruku i časkom ćemo se odužiti slavnim precima. To nije ništa za Srbiju od sedam miliona stanovnika!- Da pomognete izradu i postavljanje statua bronzanih vojnika ispred spomen-kosturnice na ostrvu Vido, upišite 180 i pošaljite SMS na 3030. Možeš pomoći i uplatom na poseban dinarski ili devizni račun, kao i karticom preko našeg sajta na linku e-doniraj (www.budihuman. rs/edonate/index/180. html) - saopštila je Humanitarna fondacija Novi Beograd.Aleksandar Šapić, predsednik opštine Novi Beograd, koja je osnivač Humanitarne fondacije Novi Beograd prepoznao je značaj akcije.- Drago mi je što smo deo jedne dobre, pozitivne i prelepe stvari i što pomažemo da se izradi nešto što će ostati i našim pokolenjima. Izuzetno mi je zadovoljstvo što Humanitarna fondacija Novi Beograd podržava akciju „Izradimo statue herojima Albanske golgote“ - naglasio je Šapić.Iako je mauzolej izgrađen 1939, do dan-danas nijedna vlast se nije setila da ispred njega postavi i bronzane vojnike.

DONACIJEUNS je, kao organizator akcije, otvorio račune za uplatu donacija u Unicredit banci.dinarski: 170-0030003646031-73devizni: RS35170003000364603076PrimalacUdruženje novinara SrbijeResavska 28, BeogradSvrha plaćanja: donacija za izradu bronzanih statua za mauzolej na ostrvu VidoKurir na svom portalu, u specijalu „Srbijo, na noge“, objavljuje sve donacije (ime donatora i iznos), što preuzimamo sa sajta UNS (www.uns.org.rs) kao organizatora projekta. UNS i Kurir, koji je generalni medijski partner, redovno će objavljivati i sve isplate u vezi sa akcijom. Sugestije i komentare možete poslati na imejl adresu akcijavidoŽkurir-info.rs.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track