POSLE NEVREMENA, STIŽU PAKLENE VRUĆINE: Sutra 35 stepeni, a u petak opet oluja!
Foto: Dragana Udovičić

POSLE NEVREMENA, STIŽU PAKLENE VRUĆINE: Sutra 35 stepeni, a u petak opet oluja!

Društvo -

BEOGRAD - U Srbiji će sutra ujutro ponegde biti kratkotrajna magla, a u toku dana pretežno suncano i toplo sa najvišeom dnevnom temperaturom do 35 stepeni.

Kako je saopštio Republički hidrometeorološki zavod, posle podne i uvece očekuje se lokalni razvoj oblačnosti, kratkotrajni pljuskovi i grmljavine. Ponegde je moguć i obilniji pljusak sa gradom.

Duvaće slab i umeren, severni i severoistocni vetar. Najniža temperatura od 16 do 23, najviša od 32 do 35 stepeni, navedeno je u saopštenju. U Beogradu će sutra biti pretežno sunčano, toplo i sparno.

Posle podne, uz lokalni razvoj oblačnosti, kratkotrajni pljusak i grmljavina. Vetar slab, severni i severoistočni. Najniža temperatura oko 22, a najviša oko 33 stepena.

Do kraja sedmice, u Srbiji će, prema izgledima vremena do 30. juna, biti pretežno sunčano i toplo. Posle podne i uveče, uz lokalni razvoj oblačnosti, ređa pojava kratkotrajnih pljuskova sa grmljavinom.

Od petka uveče u Banatu, Podunavlju i Pomoravlju duvaće umeren i jak jugoistocni vetar (topla košava), na jugu Banata mogući su i udari olujne jačine.

U ponedeljak i utorak promenljivo oblačno i malo svežije, mestimično sa pljuskovima i grmljavinom. Vetar u skretanju na severozapadni. Od srede pretežno sunčano. Temperatura u manjem porastu, saopštio je RHMZ.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track