POTRESNA ISPOVEST SINA BATE ŽIVOJINOVIĆA: Brane mi da oca zagrlim poslednji put!

Miljko Živojinović očajan

POTRESNA ISPOVEST SINA BATE ŽIVOJINOVIĆA: Brane mi da oca zagrlim poslednji put!

Društvo -

Dok mu otac leži u bolnici teško bolestan, Miljko Živojinović je u Francuskoj jer ne može da dođe u Srbiju

Slavnom glumcu Velimiru Bati Živojinoviću (83), koji je pre desetak dana primljen u bolnicu, ponovo se pogoršalo zdravstveno stanje. Lekari se bore da mu stanje stabilizuju, što je za Kurir potvrdio njegov sin Miljko Živojinović, koji, inače, živi u Francuskoj, koja je odbila da ga isporuči Srbiji nakon što je protiv njega podneta optužnica da je zloupotrebio položaj dok je bio stečajni upravnik „Rada“. Iako je u februaru prošle godine odlukom Apelacionog suda oslobođen za tri krivična dela, dok je za preostala tri ukinuta prvostepena presuda, a zatim i Interpolova poternica, naslednik legendarnog glumca još ne može da se vrati u Srbiju, a ni iz bolnice ne stižu dobre vesti.- Bati se pretprošlog utorka pogoršalo opšte stanje. Njegova gangrena je prouzrokovala bacile koji su napali vitalne organe. Zahvaljujući doktorki Branki Todorović i Milanu Saviću, odmah je smešten na odeljenje intenzivne nege. Dobio je savršenu terapiju i bilo mu je bolje. Međutim, pre dva dana je opet bio loše i danas ćemo videti šta će se dalje dešavati - priča zabrinuti Živojinović, koji dodaje da je majka stalno uz oca i maltene ne ide kući.- Bata je jako teško. Lula je uz njega non-stop. Ona je veoma opterećena jer je u stalnom kontaktu s lekarima i ljudima koji brinu o očevom zdravlju. Više informacija šta će raditi dalje imaće danas, kad će mu se raditi arteriografija (snimanje krvnih sudova, op. aut.) - objašnjava Miljko.On ne gubi nadu da će slavni Valter i iz ove odusdne životne bitnke izaći kao pobednik. - Cela naša porodica je dirnuta ogromnom podrškom koju prijatelji i celokupna srpska javnost daje Bata, što i samom njemu mnogo znači u ovim teškim danima - kaže Živojinović i dodaje:- Neki ljudi mi ne dozvoljavaju da vidim oca. Izgleda da u Srbiji moj slučaj nikog ne zanima. Znam da su bili izbori i da ima prečih stvari. Mene drže ovde 10 godina potpuno neopravdano, što se dokazalo i na sudu. To je moglo sve da se preseče. Promenile su se četiri vlade, četiri premijera i dva predsednika, ali svi imaju preča posla, a ja samo želim da još jednom zagrlim tatu - kaže Miljko za Kurir.

PobednikPREŽIVEO MOŽDANI I SRČANI UDARBata Živojinović je već nekoliko godina narušenog zdravlja. Pre četiri godine doživeo je težak moždani udar. Skoro godinu dana je ležao u Specijalnoj bolnici za lečenje cerebrovaskularnih bolesti „Sveti Sava“ u Beogradu. Legenda srpskog glumišta je u oktobru 2006. doživeo srčani udar, a bolovao je i od gangrene, koju je izlečio na Kubi uz pomoć ćerke Jelene.

Fakti* Živojinović je rođen u selu Koraćica pod Kosmajem 1933.* U politiku ušao 1991, od kada je član SPS* Bio je narodni poslanik* Na izborima 2002. bio je kandidat za predsednika, kad je osvojio oko 120.000 glasova.* Uloga u filmu „Valter brani Sarajevo“ donela mu je veliku popularnost i u Kini* Više od 60 godina je u braku sa suprugom Julijanom* Dok se snimala „Neretva“, bio je na terenu 18 meseci* Njegov telefon zvoni s melodijom „Das ist Valter“

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track