POTRESNA PRIČA MIGRANTKINJE: Ćerka (4) mi je umrla u putu, morala sam da nastavim!
Foto: Nebojša Mandić

Ra Hazan, migrantkinje iz Iraka

POTRESNA PRIČA MIGRANTKINJE: Ćerka (4) mi je umrla u putu, morala sam da nastavim!

Društvo -

Ra Hazan je dva meseca putovala iz Iraka do Srbije i sad je s bebom od tri meseca, ćerkom od tri i sinom od pet godina u prihvatno-tranzitnom centru u Adaševcima

BEOGRAD - Iračanka Ra Hazan Hamu je bežeći od rata ostala bez četvorogodišnje ćerkice.Devojčica je zbog bolesti izdahnula u Atini. Ra Hazan je dva meseca putovala iz Iraka do Srbije i sad je s bebom od tri meseca, ćerkom od tri i sinom od pet godina u prihvatno-tranzitnom centru u Adaševcima, dok je njen muž Hasan u kampu na severu Iraka sa još jednom ćerkom.- Ne mogu da se pomirim s gubitkom ćerke. Sve je to veoma potresno. Teško je sve što nas je zadesilo. Teško nam pada razdvojenost, a na svu muku, ćerkica koja je s mužem ima infekciju oka. Nadam se da će biti dobro. Dogovorili smo se da se nađemo u Nemačkoj i tamo započnemo novi život - kaže ova nesrećna žena i dodaje da je ostala bez novca za dalji put.

Pomažu najmlađimaVLADA JAPANA IZDVOJILA 4,57 MILIONA DOLARAVlada Japana je u 2016. obezbedila dodatna nepovratna sredstva u iznosu od 4,57 miliona dolara za odgovor na izbegličku i migrantsku krizu u Srbiji. Japanska kompanija „Uniklo“, kao Unicefov globalni partner, obezbedila je 6.500 odevnih predmeta za pomoć deci izbeglicama i migrantima u našoj zemlji.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track