POTRESNO SAOPŠTENJE PORODICE KARIĆ Sreten znao da život živi, a ne da mu život natura kako će živeti
Foto: Youtube Printscreen

Nadvladala ga neizlečiva bolest

POTRESNO SAOPŠTENJE PORODICE KARIĆ Sreten znao da život živi, a ne da mu život natura kako će živeti

Društvo -

Sreten Karić, rođen 1948. godine u Peći, jedan od osnivača BK kompanije, posle duge i teške bolesti preminuo je danas u Beogradu, saopštila je porodica Karić.

Sutra, 28. aprila u vili „Jelena“ od 10 časova ujutro, porodica Karić će primati saučešće, a sahrana će se obaviti 3. maja u Beogradu.

POSLE DUGE I TEŠKE BOLESTI: Preminuo biznismen Sreten Karić

Foto: Privatna arhiva
Foto: Privatna arhiva

Sreten Karić, najstarije dete Danice i Janićija Karića, svoj život je podredio stalnom traganju za nečim novim, nedostižnim, bez straha da mu neko drugi natura kako će živeti. Znao je da živi život i da stvara.

Od prve privatne fabrike pre pet decenija u bivšoj SFRJ i nekadašnjem Sovjetskom Savezu, do Mobtela u Beogradu, pod čijim krovom je proveo sve noći NATO agresije i bombardovanja, kao i svaki pravi direktor, do svetskog trona u građevinarstvu zajedno sa braćom - Dragomirom, Zoranom i Bogoljubom.

Okušao se u muzici sa braćom, donoseći zvuk rokenrola na Kosovo i Metohiju u vreme kada to nije bilo dominantno ni u Beogradu. Upustio se u porodični privatni biznis, kada je i sama reč „biznis“ bila neprirodna i nepoželjna u socijalističkoj Jugoslaviji.

Foto: Instagram printscreen
Foto: Instagram printscreen

Rastao je sa BK kompanijom, suočavajući se sa nevericom okoline da je moguće dotaći sam vrh uspešnog biznisa u Srbiji. Sreten Karić je dobitnik velikog broja najvećih domaćih, srpskih i jugoslovenskih priznanja, kao i medjunarodnih priznanja za svoj rad, zalaganje i doprinos razvoju BK Grupe na domaćem i međunarodnom tržištu, samim tim i promociji svoje zemlje u svetu.

Poslednjih 11 godina je, kao i mnogi uspešni Srbi, proveo van Srbije stvarajući ono što bi bilo veoma korisno i za sopstvenu zemlju.

Znao je da život živi, a ne da mu život natura kako će živeti, do dana kada se neizlečiva bolest uvukla i iznutra ga nadvladala. Iza sebe je ostavio suprugu Slavicu, četvoro dece i sedmoro unučadi.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI U 14h UŽIVO: Zašto je krvnik ipak na slobodi ?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja