POTVRĐENO: Teroristi napali avion koji je Srbin spasao
Foto: Zorana Jevtić, Prin

Bomba eksplodirala u letelici u somaliji

POTVRĐENO: Teroristi napali avion koji je Srbin spasao

Društvo -
Srpski pilot Vladimir Vodopivec (64), koji je bezbedno prizemljio letelicu posle eksplozije koja je napravila rupu na letelici i tako spasao 80 ljudi

MOGADIŠ - Eksplozija bombe bila je razlog nedavnog prinudnog sletanja putničkog aviona „Dalo erlajnsa“ u Mogadišu, saopštio je juče somalski ministar saobraćaja i avijacije Ali Ahmed Džamak.

Prema njegovim rečima, potvrđeno je da je došlo do eksplozije bombe u letelici i da je postojala namera da svi putnici i posada u avioni budu ubijeni.

Srpski pilot Vladimir Vodopivec (64), koji je bezbedno prizemljio letelicu posle eksplozije koja je napravila rupu na letelici i tako spasao 80 ljudi, izjavio je neposredno posle incidenta da je u pitanju bila upravo bomba.

Stručnjak za bezbednost avio-saobraćaja Ksavijer Titelman ranije je takođe rekao da je uporedio snimke eksplozije s fotografijama prethodnih eksplozija i da sve liči na eksploziju bombe. Somalski zvaničnici saopštili su ranije da je jedan muškarac poginuo prilikom eksplozije, a avion je prinudno sleteo u somalsku prestonicu Mogadiš.(J. P.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track