FOTO PRAVNI FAKULTET: Dodeljeno 100 stipendija od po 1.000 evra!
Foto: Tanjug Rade Prelić

Podrška najboljim studentima

FOTO PRAVNI FAKULTET: Dodeljeno 100 stipendija od po 1.000 evra!

Društvo -
BEOGRAD - Studentima Pravnog fakulteta u Beogradu danas je dodeljeno ukupno 100 stipendija, a prema rečima dekana Sime Avramovića, vrednost svake stipendije je 1.000 evra.
1 / 4 Foto: Tanjug Rade Prelić

"Mi smo odavno prepoznali značaj podrške najboljim studentima i ova je već sedma ili osma godina kako tu praksu Pravni fakultet uspeva da održi", rekao je Avramović na svečanosti na Pravnom fakultetu.

Istakavši da je stipendije Pravni fakultet dodelio iz sopstvenih sredstava, dekan je rekao da su one dodeljene studentima sa odličnim uspehom, a lošijim materijalnim stanjem. On je napomenuo da Pravni fakultet pohađa oko 7.000 studenata i dodao da taj fakultet ima izuzetnu saradnju sa univerzitetima u inostranstvu, gde veliki broj studenata odlazi na master studije.

Kako je rekao, ta saradnja je ove godine unapređena, jer Pravni fakultet od 2015. sarađuje sa mnogim italijanskim, poljskim i drugim fakultetima.

"To su sve izvanredni programi i naši studenti mogu po Tempus plus programu da odlaze i polažu određeni broj ispita u inostranstvu", naveo je Avramović. On je istakao da su studenti na velikim svetskim univerzitetima postižu izvanredne uspehe, a kao primer naveo je studentkinju Ivanu Stradner koja je asistent na Berkliju, gde predaje uvod u američko pravo.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track