PREDSEDNIK NA PREDSTAVI: Nikolić slušao kako Solunci govore

Podrška mladim umetnicima

PREDSEDNIK NA PREDSTAVI: Nikolić slušao kako Solunci govore

Društvo -
Praćeni ovacijama glumci su završili predstavu i posebno izrazili zahvalnost i zadovoljstvo posetom najvišeg državnog zvaničnika njihovoj izvedbi, podršci koju od njega dobijaju na početku svoje glumačke karijere

BEOGRAD - Uspešna predstava mladih glumaca Akademije umetnosti iz Beograda i Banja Luke "Solunci govore", u režiji Cisane Murusidze, nastavlja život na sceni Narodnog pozorišta u Beogradu, na sceni "Raša Plaović".Prvom igranju ovog komada u 2015. godini sinoć su prisustvovali predsednik Srbije Tomislav Nikolić, sa suprugom Dragicom i saradnicima, tačno godinu dana nakon prve čitajuće probe, kojoj je predsednik takođe prisustvovao i dao podršku mladim umetnicima.

Kako je saopštila PR služba Akademije umetnosti, posebno nadahnuti prisustvom svog visokog pokrovitelja, očarani ulogama srpskih boraca, patriotizmom i željom da jedan od najznačajnijih momenata srpske istorije prenesu u sadašnji trenutak, glumci su imali maestralnu izvedbu.Praćeni ovacijama glumci su završili predstavu i posebno izrazili zahvalnost i zadovoljstvo posetom najvišeg državnog zvaničnika njihovoj izvedbi, podršci koju od njega dobijaju na početku svoje glumačke karijere.U razgovoru posle predstave umetnički ansambl je zamolio predsednika Nikolića da podrži ideju da predstava "Solunci govore" postane čas istorije učenicima završnih godina srednjih škola u našoj zemlji.Predstava "Solunci govore", po tekstu Antonija Đurića, odigrana je do sada 23 puta na scenama širom Srbije, a na 12. Međunarodnom pozorišnom festivalu "Zlatni vitez" u Moskvi nagrađena je Specijalnim priznanjem za očuvanje sećanja na borbu srpskog naroda za oslobođenje u Prvom svetskom ratu.Od samog početka predstava je pod visokim pokroviteljstvom predsednika Nikolića, predsednika Republike Srpske Milorada Dodika i Ministarstva za kulturu i informisanje Srbije. Svoj blagoslov predstavi dao je patrijarh srpski Irinej.Publika će narednu izvedbu "Solunaca" na sceni nacionalnog teatra moći da vidi 18. februara.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track