Preminuo bivši ministar Radomir Naumov
Foto: Fonet Nenad Djordjevic

In memoriam

Preminuo bivši ministar Radomir Naumov

Društvo -
Radomir Naumov bivši ministar energetike i rudarstva i minisar vera u vladi Vojislava Koštunice preminuo je posle teške bolesti

BEOGRAD - Radomir Naumov bivši ministar rudarstva i energetike, kao i ministar vera u vladi Vojislava Koštunice 2004-2008 preminuo je danas posle teške bolesti.- Sa iskrenim bolom, obaveštavamo članstvo i svekoliku srpsku javnost da nas je, posle teške bolesti, napustio naš Radomir Bata Naumov.Radomir. Radomir Bata Naumov ostaće upamćen kao veliki čovek, nadasve skroman, čovek blage naravi i velikog srca, uvek spreman da svakom pomogne. Odlaskom Radomira Bate Naumova, Demokratska stranka Srbije izgubila je jednog od svojih najodanijih i najvernijih članova. Neka mu je večna slava., saopštio je DSS.

Naumov je rođen u Čoki 12. maja 1946. Diplomirao na Elektrotehničkom fakultetu u Beogradu. Radio je kao viši savetnik u Elektrotehničkom institutu „Nikola Tesla“, a od 1992. do 1999. godine i generalni direktor Instituta. Predavao je na Tehničkom fakultetu u Boru, bio je i predsednik upravnog odbora JP „Elektroprivreda Srbije“ i JP „Beogradske elektrane“. Bio je i predsednik Jugoslovenskog komiteta CIGRE – Međunarodne konferencije za velike električne mreže i predsednik ili član više tehničkih odbora pri Saveznom zavodu za standardizaciju, a od 1993. godine i potpredsednik Društva za širenje naučnih saznanja „Nikola Tesla“. Objavio je više od 60 stručnih i naučnih radova na konferencijama i u domaćoj i stranoj stručnoj štampi.

Narodni poslanik u sazivu Skupštine Srbije bio je do 2004. godine, kao i član gradske vlade Beograda. Obavljao je dužnost ministra rudarstva i energetike kao i ministra vera u vladama Vojislava Koštunice u periodu od 2004. do 2008. godine.

U poslednja dva mandata je odbornik Demokratske stranke Srbije u Skupštini grada Beograda.

Radomir Bata Naumov dobitnik je brojnih priznanja za svoj naučan i humanitaran rad. Krajem prošle godine Patrijarh Srpski g. Irinej odlikovao je Radomira Batu Naumova Ordenom Svetog Save drugog stepena.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track