PREŠEVO: 102.000 migranata registrovano od početka godine
Foto: Facebook Printscreen

Prihvatni centar za migrante

PREŠEVO: 102.000 migranata registrovano od početka godine

Društvo -

PREŠEVO - U Prihvatnom centru za migrante u Preševu, od početka godine registrovano je 102.000 izbeglica iz bliskoistočnih država, dok je od zatvaranja "balkanske rute" početkom marta evidentiran porast krijumčarenja ljudi, rečeno je posle sastanka o tom problemu u Preševu.

Sastanku su prisustvovali ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović, ministar zdravlja Zlatibor Lončar i ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin koji je rekao da je kroz taj centar, od kada je otvoren pre oko godinu dana, prošlo 600.000 izbeglica.

On je rekao novinarima da centar radismanjenim kapacitetom i da se u njemu trenutno nalazi 13 osoba.

Prema njegovim rečima, od Nove godine do danas u Centru je registrovano 102.000 migranata koji su dobili svu potrebnu pomoć, kao i oni koji su tu bili pre njih.

Stefanović je rekao i da je, od kada su granice zatvorene, krijumčarenje ljudi "postalo isplativ posao" i da se cena po čoveku, u zavisnosti od teritorije kreće od 1.000 do 9.000 evra.

U tom centru je održan sastanak Radne grupe za rešavanje problema mešovitih migracionih tokova na kome je analizirana aktuelna situacija u toj oblasti u Srbiji.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track