PRETERAO: Radojica Rovčanin oterao članove Nadzornog odbora
Foto: Nebojša Mandić

Direktor SMATSA strogo ograničio kretanje

PRETERAO: Radojica Rovčanin oterao članove Nadzornog odbora

Društvo -

Prvi čovek Kontrole letenja ne dozvoljava onima koji ga kontrolišu ulaz u zgradu, među njima i ženi koja ga je optužila za seksualno zlostavljanje

Radojica Rovčanin, direktor Agencije za kontrolu letenja Srbije i Crne Gore (SMATSA), zabranio je ulazak u zgradu članovima Nadzornog odbora, saznaje Kurir.

- Rovčanin, koji s platom od milion dinara važi za najplaćenijeg direktora u Srbiji, zabranio je ulazak u agenciju onima koji kontrolišu njegov rad. On je vikao na radnike obezbeđenja da će im raskinuti ugovor ako članovi odbora uđu u zgradu - kaže izvor Kurira iz SMATSA i dodaje:

- Članica odbora Alisa Dogramadžijeva Živanović, koja ga krivično goni za seksualno napastvovanje, došla je na sastanak u agenciju, ali je obezbeđenje nije pustilo, rekavši joj da je tako naredio Rovčanin. Posle 20 minuta rasprave, kad im je ona objasnila da je funkcioner Vlade koji nadzire Rovačaninov rad, ušla je u zgradu. On je posle zbog toga žestoko kritikovao obezbeđenje.

SMATSA je njegovo malo carstvo... Radojica Rovčanin
SMATSA je njegovo malo carstvo... Radojica Rovčanin

Rovčanin nije želeo da odgovara na naša pitanja, već nas je uputio na PR službu. Oni tvrde da Rovčanin nije zabranio članovima Nadzornog odbora da uđu u prostorije SMATSA, već da im je zabranio privatne posete:- Članovima odbora je iz bezbednosnih razloga zabranjeno da primaju posete trećih lica bez prethodne pismene najave i odobrenja. Dogramadžijeva Živanović je stajala ispred rampe zato što je kupila nov automobil, a podatke nije dostavila obezbeđenju, pa je nisu prepoznali.E. K.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track