PREVARANT UHAPŠEN, TURISTI NEĆE IZVUĆI NOVAC: Najmanje 125 putnika izigrano!
Foto: Facebo

Priveden vlasnik agencije „Uniko travel“

PREVARANT UHAPŠEN, TURISTI NEĆE IZVUĆI NOVAC: Najmanje 125 putnika izigrano!

Društvo -
Prevareno je najmanje 125 putnika, a polisa osiguranja iz koje treba da povrate novac vredi 40.000 evra, što znači da nema para za sve

BEOGRAD - Vlasnik agencije „Uniko travel“ Nenad Filipović (49) iz Beograda uhapšen je juče zbog sumnje da je prevario više od 100 putnika za turističke aranžmane, dok za Nenadom Ristićem, koji je ugovarao te aranžmane i pobegao sa 17.000 evra, policija još traga.Filipović je uhapšen po nalogu Prvog osnovnog tužilaštva i njemu je određeno zadržavanje do 48 sati, navodi MUP. On je, kako saznajemo, uhapšen rano ujutru u svom stanu i nije se opirao.Prevareni putnici i dalje su u problemu. Polisa osiguranja agencije iz koje bi trebalo da povrate izgubljeni novac vredi svega 40.000 evra.

U bekstvu... Nenad Ristić
U bekstvu... Nenad Ristić

Nemaju dokumentaciju- Još nemamo tačan broj oštećenih putnika, jer je agencija zatvorena i nismo imali pristup dokumentaciji. Prema onome što smo do tad dobili, oštećena su 104 putnika u ukupnoj vrednosti od 32.658 evra. Tu ne računamo 21 putnika o kojima su mediji pisali i koji nisu otputovali u Egipat i Grčku, pa takođe treba da budu obeštećeni. Dakle, prevareno je najmanje 125 putnika, a polisa osiguranja iz koje treba da povrate novac vredi 40.000 evra, što može da znači da novca neće biti za sve - ističe Gordana Radosavljević, pomoćnik ministra turizma. Ona napominje da je rok da putnici iskoriste polisu 4. februar 2016.Ristić nije bio zaposlen- Prilikom redovne kontrole turističkih agencija u predsezoni, 5. maja utvrdili smo nepravilnosti u radu „Uniko travela“ i pokrenuli predlog za oduzimanje licence. Nenad Ristić, koji je sad u bekstvu, nije bio i u radnom odnosu u toj agenciji i zato smo mogli da ga tretiramo samo kao zatečeno lice u momentu kontrole - kaže Radosavljevićeva.Nenad Ristić je sve vreme radio kao neformalni vlasnik agencije i ugovarao aranžmane. On je i u avgustu 2012. već imao sličnu aferu dok je bio vlasnik agencije „Triniti“. Tad je uhapšen, a kad je slučaj dospeo u medije, pokušao je samoubistvo „bensedinima“.

Aleksandar SeničićNEMA NOVIH PREVARA NA VIDIKUAleksandar Seničić, direktor Nacionalne asocijacije turističkih agencija (Juta), kaže da je još u martu otkriveno da „Uniko travel“ duguje između 5.000 i 8.000 evra poslovnim partnerima u Emiratima i Egiptu, nakon čega je agencija odmah izbačena iz članstva.- Prema našim poslednjim saznanjima, nema agencije slične „Uniko travelu“ koja bi nam dala povod za brigu. Naravno, niko ne može 100 odsto da garantuje da nove prevare neće biti, a putnicima savetujem da uvek provere da li je agencija preko koje putuju članica Jute - napominje Seničić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track