PREVRTLJIVA SREĆA: Oni su izvučeni u igri "Uzmi račun", ali su ipak ostali BEZ NAGRADE! Evo i zašto!
Foto: Youtube Printscreen/Facebook Printscreen

Kad te greška skupo košta...

PREVRTLJIVA SREĆA: Oni su izvučeni u igri "Uzmi račun", ali su ipak ostali BEZ NAGRADE! Evo i zašto!

Društvo -

Koliko je sreća prevrtljiva, na svojoj koži je osetilo 30 građana Srbije čije su koverte izvučene u prvom kolu nagradne igre "Uzmi račun i pobedi", a koji su usled neregularnosti pošiljki ostali uskraćeni za nagradu.

Greške koje su pri slanju fiskalnih računa učinili, dvoje sugrađana koštale su stana u Beogradu.Uprkos tolikom broju pristiglih neregularnih koverti, iz Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave navode da je sve proteklo u najboljem redu.

Foto: Printscreen
Foto: Printscreen

- Sve smo radili po pravilima i rado ćemo svakome ko se eventualno bude žalio pokazati račune koje su poslali u kovertama - ističe Stanija Višekruna, predsednica komisije.

PREDSEDNICA KOMISIJE: Izvlačenje nagrada po pravilima, bez neregularnosti

- Za sada žalbi nije bilo. Ujedno, nikakvih promena neći biti ni prilikom drugog izvlačenja. Zbog transparentnosti nagradne igre, bitno je da kad se koverat izvuče kamera pokaže ime i prezime pošiljaoca, pa tek kada komisija potvrdi regularnost sadržaja, da se proglasi dobitnik.

Foto: Promo
Foto: Promo

U prvom kolu nagradne igre deljeno je 177 nagrada, a od 207 izvučenih koverata 30 je bilo neregularno. Greške koje su pošiljoci napravili, a koje su ih koštale vrednih nagrada, bile su razne.

(KURIR TV) OVO JE ŽENA KOJA JE DOBILA STAN U BEOGRADU: Ćerka je nagovorila da pošalje račune

- Svi poslati računi moraju da budu veći od 100 dinara, nikako manji, kao što smo imali slučaj - ističe Višekruna.

Foto: Marina Lopičić
Foto: Marina Lopičić

- Koverat sa više od 10 računa je važeći, samo je bitno da 10 računa bude ispravno. Pošiljka mora da sadrži 10 slipova ili isto toliko računa, nema mešanja! Ujedno, svi poslati računi moraju da budu izdati u 2017. godini, nikako stariji, što je takođe bila greška. Bitno je i da poslati fiskalni računi sadrže sve propisane elemente, pošto je dosta sugrađana poslalo nešto drugo. Bitno je i da građani dobro popune koverat, pošto pošiljke koje ne sadrže sve elemente ne uzimamo u obzir. Tako ako na pismu nema broja telefona, taj koverat izuzimamo iz izvlačenja.

Spisak svih dobitnika koji su izvučeni u subotu možete pogledati OVDE.

Ovo su svi dobitnici prvog izvlačenja nagradne igre UZMI RAČUN I POBEDI

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

POMAMA ZA FISKALNIM RAČUNIMA: Svi hoće glavnu nagradu

(Večernje novosti)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track