Proglašeni nacionalni bičvolej prvaci
Foto: Promo

Spektakularnim mečevima na beogradskoj Adi završen Vip Beach Masters 2016

Proglašeni nacionalni bičvolej prvaci

Društvo -

Nacionalno prvenstvo Srbije u odbojci na pesku – Vip Beach Masters 2016, koje devetu godinu zaredom organizuju kompanija Vip mobile i Odbojkaški savez Srbije, završeno je finalnim turnirom u Beogradu, na Adi Ciganliji.

1 / 9 Foto: Promo

Nakon spektakularnih četvorodnevnih nadmetanja, pehar i šampionsku titulu osvojili su Stefan Basta i Lazar Kolarić, u muškoj i Marija Milošević i Milena Matić, u ženskoj konkurenciji. Među nagradama koje su osvojili bičvolej prvaci je i najnoviji pametni telefon kompanije Huawei, Huawei P9, zvanični uređaj ovogodišnjeg prvenstva. Posetioce na tribinama zabavljao je jedan od naših najpoznatijih stand up komičara Neša Bridžis, a iz VIP lože mečeve su pratili glumci Petar Benčina i Bojan Perić, glumica Lena Bogdanović, karatista Slobodan Bitević, selektor odbojkaške reprezentacije Nikola Grbić, libero srpske odbojkaške reprezentacije Neven Majstorović i drugi.

U kategoriji odbojkaša, i ove sezone na pobedničko postolje popeli su se Stefan Basta i Lazar Kolarić. Uigrani dvojac u napetoj završnici savladao je Sinišu Antonića i Marka Nikolića rezultatom 2:1 u setovima (21:19, 19:21, 15:8). Bronzanu medalju osvojili su Srđan Medan i Damjan Pušonjić, koji su trijumfovali u meču protiv Miljana Kikovića i Luke Guteše sa 2:0 (22:20, 21:18). U kategoriji odbojkašica, maestralnim potezima Marija Milošević i Milena Matić stigle su do pobede nad Larom Vuković i Aleksandrom Aleksić rezultatom 2:0 (21:16, 21:18), dok je treće mesto pripalo Ivani Isailović i Ani Arsenić, koje su bile bolje od Milice Beljanski i Anđele Josić ostvarivši 2:0 u setovima (21:16, 21:16).

Ovog leta, osim Beograđana, u energičnoj igri domaćih bičvolej tandema uživali su i ljubitelji odbojke na pesku u još osam gradova Srbije - Kraljevu, Čajetini, Velikom Gradištu, Baču, Zrenjaninu, Somboru, Šapcu i Novom Sadu. Nije izostala ni zabava za najmlađe posetioce, pa su mališani uzrasta do 14 godina imali priliku da se oprobaju u ovom olimpijskom sportu u okviru besplatne Vip Beach Masters škole odbojke, koju vodi naš proslavljeni olimpijac, Vanja Grbić. Vip i Odbojkaški savez Srbije kontinuirano ulažu u popularizaciju bičvoleja, a u cilju promocije mladih talenata u prethodnih šest godina kroz školicu je prošlo više od 11000 dečaka i devojčica.

Poslovni partneri kompanije Vip mobile i sponzori manifestacije takođe su odmerili snage na mreži u okviru treće Biznis lige. Učestvovalo je čak 24 ekipe, a tri pobednička tima – Odbojkaški savez Srbije, Uniqa i Orion telekom nagrađena su pametnim telefonima kompanije Huawei.

Vip Beach Masters 2016 podržali su Huawei, Da Capo, Weiner Städtische osiguranje, Ada Ciganlija, kao i lokalne samouprave u kojima su se održali turniri, dok su medijsku podršku pružili: RTS, Sportski Žurnal, Gloria, Hej! magazin, TDI radio.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja