PROROČANSTVO SVETOG LAVRENTIJA ČERNJIGOVSKOG: Rusi će kajati za smrtne grehe
Foto: Printscreen

Predskazao strašne događaje

PROROČANSTVO SVETOG LAVRENTIJA ČERNJIGOVSKOG: Rusi će kajati za smrtne grehe

Društvo -
Sveti Lavrentije Černjigovski predskazao je strašne događaje koje će doživeti njegov narod ruski, ali i čitavo čovečanstvo.

Grad Lugansk, mesto je koje su nekada naselili, pored drugih naroda, i Srbi. Danas svi oni koji tamo žive čine poslednju odbranu Pravoslavlja. Ukrajinska vojska podržavana

Glavni „mirotvorac“

Prepodobni starac Lavrentije Černjigovski često je govorio o antihristu: „Doći će vreme kada će se koškati, koškati, i počeće svetski rat. A u jeku rata reći će: daj da izaberemo jednog cara za ceo svet. I izabraće! Antihrista će izabrati za cara celog sveta i glavnog „mirotvorca“ na zemlji. Treba pažljivo slušati i biti oprezan! Kada budu glasali za jednog u celom svetu, znajte da je to baš on, i da ne treba glasati.“

Rusi će se kajati

Shi-arhimandrit Teofan je pričao da je Baćuška Lavrentije, sa osmehom na licu radosno govorio "Rusi će se kajati za smrtne grehe: što su popustili pred jevrejskom nečistotom u Rusiji i nisu zaštitili Božjeg Pomaznika Cara, pravoslavne crkve i manastire i sve ruske svetinje. Prezreli su blagočešće i zavoleli demonsku nečistotu. No, doći će do eksplozije duhovnosti i Rusija će, zajedno sa svim slovenskim narodima, obrazovati moćno carstvo. Njime će vladati Car, pravoslavni Božji Pomaznik. Zahvaljujući njemu, u Rusiji će iščeznuti svi raskoli i jeresi. Pravoslavnu Crkvu više neće progoniti. Svetu Rusiju će Bog pomilovati, zato što je u njoj već bilo strašno pred-antihristovsko vreme.

Sveti Lavrentije

Ruskog pravoslavnog cara – Samodržca bojaće se čak i sam antihrist. A sve druge države, osim Rusije i slovenskih zemalja, biće pod vlašću antihrista i podnosiće sve one užase i muke opisane u Svetom Pismu. U Rusiji će, pak biti procvat vere i likovanje, ali na kratko, jer će doći Strašni Sudija da sudi živima i mrtvima.Još je Baćuška Lavrentije govorio o duhovnim licima i ovo "Uvek ima i Apostola i juda. Samo se lica menjaju, a vreme je uvek jedno i isto".

Baćuška je veoma žalio zbog toga što sveštenstvo skraćuje crkvene službe, pa verujući zato ne posećuju službe i ne odlaze u crkve. Takvi svešteno-služitelji se neće spasti, a ne daju ni drugima da se spasu. Umesto nedostojnih svešteno-služitelja služe Anđeli, govorio je starac Lavrentije.

Većina sveštenstva će poginuti

Kada bi nekog rukopolagali za sveštenika, pričala je monahinja A., Baćuška je gorko plakao. A na pitanje sestara zašto tako plače, on bi stugom odgovarao "Mnogi od ovih sveštenika će propasti zbog svoje nebrižljivosti i zapostavljanja duhovnog života. Većina sveštenika će izdati svetu Crkvu i povućiće narod sa sobom. Oni neće voditi brigu ni o svom spasenju, a kamoli o spasenju drugih ljudi. Na kraju će sablazni doći (a i već dolaze) preko tzv.“pastira“ i tada će očigledno biti izuzetno teško da se običan narod spasava!

Strašno vreme

Nešto pre nego što se antihrist zacari i zatvorene hramove će popravljati i uređivati, ne samo spolja, nego i iznutra. Pozlaćivaće, ne samo kupole hramova, nego i zvonike; a kad završe glavni, nastaće vreme zacarenja antihrista. Molite se da nam Gospod produži to vreme radi ukrepljenja, jer nas očekuje strašno vreme.

Obnavljanje hramova će trajati sve do krunisanja antihrista, i kod nas će biti neviđena raskoš“ – govorio je starac Lavrentije Černjigovski. „Vidite kakvo se lukavstvo sprema?“ – nastavio je Baćuška sa suzama u očima. “Svi hramovi će se kupati u raskoši, kao nikad ranije, ali u te hramove ne treba odlaziti, pošto se u njima neće prinositi Beskrvna Žrtva Isusa Hrista. Shvatite: crkava će biti, ali pravoslavni hrišćanin ne treba da odlazi u njih, jer će tamo biti sve „sinagoga Satanina“ (Otkr. 2,9)! Opet vam kažem, u te hramove nemojte odlaziti: blagodati u njima neće biti!“

O antihristu na svetom mestu

„Blažen je i preblažen onaj ko ne bude poželeo da vidi i zato ne bude video bogomrsko lice antihrista. A ko ga bude video i slušao njegove bogohulne reči i kako ljudima obećava sva zemaljska blaga, biće prevaren i krenuće da mu se pokloni. I skupa sa njim izgubiće večni život i goreće u večnom ognju!. Na svetom mestu će stajati gnusoba opustošenja i prikazivaće skverne prelešćivače sveta, koji će obmanjivati ljude koji su odstupili od Boga, i tvoriće lažna čuda. I posle njih će se pojaviti antihrist! Ceo svet će ga ugledati odjedanput!“

O Ukrajini i Rusiji

Prepodobni Teodosije, iguman Kijevo-pečerski, je pisao, da mi ne hvalimo tuđu veru i ni u kom slučaju se ne sjedinjujemo s katolicima i ne ostavljamo Pravoslavnu Veru. Bliski po duhu veliki arhiepiskopi Lazar Baranovič, svetitelj Teodosije Černigovski i sveti Jovan, Mitropolit tobolski, — oni su se svim silama starali po reči Gospoda Isusa:

«Da svi budu jedno», da se bude sa pravoslavnom Rusijom, da bi zajedno čiinili Svetu Rus, i da bi se zasvagda oslobodili od poljskog jarma i od gneta jevreja i njihove arende i da bi se izbavili od tuđeg nam katoličanstva i unije dušepagubne, uvedene i nasađene zastrašivanjem, nasiljem i ubistvima. I još je baćuška rekao: «Kako ne treba deliti Presvetu Trojicu, Oca i Sina, i Svetog Duha, to je jedan Bog, tako ne treba razdeljivati Rusiju, Ukrajinu i Belorusiju. To je zajedno Sveta Rus. Znajte, pamtite i ne zaboravljajte.

(vjerujemuboga.com)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja