PROSEČNA PLATA VAM NIJE DOVOLJNA:  5 načina da uštedite bar jednu platu godišnje
Foto: Promo

PROSEČNA PLATA VAM NIJE DOVOLJNA: 5 načina da uštedite bar jednu platu godišnje

Društvo -

Najbolji savet za poboljšanje kućnog budžeta je svakako da razmišljajte unapred i zaboravite na stara pravila. Kako da na pet načina umanjite mesečne i godišnje troškove, a da se pri tom ničega ne odreknete?

Pogledajte ovih pet stavki i procenite da li četvrta lagano pada u zaborav.

1. Letovanje sa popustom

Prosečna porodica u Srbiji na letovaje potroši oko 400 evra na aranžman, a sa troškovima na destinaciji ovaj iznos prelazi i 1000 evra. Ovaj trošak možete smanjiti ako letovanje isplanirate na vreme i iskoristite neki od mnogobrojnih ponuda. Uštedu takođe možete ostvariti ukoliko ceo aranžman isplatite u gotovini. Neke od turistickih agencija za ovakav vid uplate nude popust od 10%.Dodatnu uštedu u troškovima na destinaciji možete ostvariti odabirom all inclusive aranžmana, tako da novčanik možete i da ne nosite sa sobom. Više o ponudama agencija uz koje ostvarujete popuste pogledajte OVDE

2. Ručak u restoranu bar jednom nedeljno je ipak moguće

Ako uzmemo u obzir da četvoročlana porodica u proseku izađe manje od deset puta godišnje u restoran, dolazimo do zaključka da prođe dosta vremena dok se ne desi da opet jedete van kuće u prijatnoj atmosferi odabranog restorana . Ceo mesec ili i po nekoliko meseci prođe do naredne prilike. Odlazak u restorane za prosečnu porodicu definitivno predstavlja luksuz. Prosečna plata nije dovoljna da pokrije osnovne toškove zajedno sa nečim što bi trebalo da bude normalni i sastavni deo života. Ekonomski posmatrano da bi se više uživalo mora se prištedeti, a to je sada lako! Dovoljno je da pogledate OVU PONUDU u okviru koje možete naći veliki izbror restorana. Etno restoran, restoran sa baštom ili restoran domaće kuhinje su samo neki od mnogobrojnih restorana u kojima ćete uživati u vrhunskim specijalitetima.Ručak ili večeru van kuće sada možete češće da priuštite sebi i najmilijima .Uz ovakve popuste koje možete preuzeti na veoma jednostavan način obradujte drage osobe i odvedite ih istog trenutka u neki od restorana gde ćete kompletnu porudžbinu platiti na licu mesta.

Sve akcije restorana mozete pogledati OVDE

3. Koliko košta najsrećniji dan u životu?

S obzirom da porodice u Srbiji imaju u proseku 2 dece i da na proslave dečijih rođendana dva puta godišnje potroše ne manje od 300 evra, jasno je da ovo predstavlja značajan tošak za kućni budžet . Svaki roditelj želi da usreći svoje dete i učini da divan dan izgleda bajkovito za mališana. Iznajmljivanje igraonice na dva ili dva i po sata košta oko 7000 dinara i u te troškove ne ulazi cena hrane i pića. Želja svakog roditelja je da učini da ovaj dan prođe na najlepši mogući način uz minimalne troškove. Tragajući za rešenjem kako da uštedite na Među mnogobrojnim ponudama na tržištu mi smo našli veoma zanimljive akcijske popuste koje možete pogledati OVDE.

Dečije torte najviše obraduju mališane na rođendanskoj proslavi. Šarene, vesele i prema njihovim željama napravljene, one su veoma važan deo događaja Pored vizuelnog dela koji je zanimljiv klincima, važno je da torta bude od kvalitetnih sastojaka i ukusna. Možda ste mislili da je nemoguće kupiti lepe, ukusne i kvalitetne rođendanske torte, ali ako želite idealnu tortu za vaše mališane zavirite OVDE

Ukoliko nemate vremena ili iz nekog drugog vremena ne možete da se posvetite spremanju hrane za proslavu, ketering firme će se pobrinuti da sve bude ukusno i prijatno za oko. Sigurno Vam to izgleda kao velika stavka, no to u neku ruku i ne mora da bude tako. Hrana za proslavu sada može da Vas košta manje nego da je sami spremate kod kuće. Akcijske ponude za ketering pogledajte OVDE.

4. Kako aktivirati hormon sreće?

Sportske aktivnosti ukoliko to ne podrazumeva šetnju u prirodi predstavlja pozamašan izdatak za četvoročlanu porodicu. Odlazak u teretane košta u proseku oko 2500 dinara, grupni treninzi poput pilatesa, plesa ili aerobika se kreću takođe oko 2000 do 3000 dinara. Za školu tenisa, fudbala, ili za plesnu školu potrebno je izdvojiti od 2000 do 4000 dinara. Izdatak od oko 12000 dinara za sportske aktivnosti je prilično visok za kućni budžet. S druge strane jasno je da je sport izuzetno važan za pravilan razvoj dece.

Zatvaranje ispred računara je veoma loša navika koju treba promeniti kada su deca i mladi u pitanju. Odrasli treba da na sopstvenom primeru pokažu deci koliko je važno da se rekreativno bave sportom. Fizičku aktivnost u nekim od sportskih klubova možete sada da priuštite za sebe i porodicu po akcijskim cenama. Više o ponudama za grupne i individualne treninge pogledajte OVDE.

5. Zdravlje pre svega

Četvoročlana porodica potroši između 12000 i 2400 dinara na razne laboratorijske usluge. Ovo je jedna od stavki sa kojom nema šale. Kada se neko u porodici razboli, veoma je bitno reagovati u najkraćem mogućem roku i ustanoviti o ćemu se radi. Brojne klinike i laboratorije nude veliki izbor sa popustima, gde možete brzo i lako obaviti pregled bez dodatnog stresa. Veliki deo nas ima potrebu bar jednom godisnje da uradi analize za neke od najčešćih laboratorijskih usluga kao što su: analiza krvi, biohemijske analize, leukocitna formula, da proverimo holester i mnoge druge. Ukoliko ste od prevelikih obaveza zaboravili da uradite analizu i proverite svoje rezultate, možete odmah da preuzmete vrednosni kupon bas OVDE i iskoristite trenutne akcije.

Ove i mnoge druge ponude koje Vama i Vašoj porodici štede vreme i novac možete pogledati OVDE.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track