PROSTITUCIJA CVETA U SRBIJI: Devojke same traže makroa, tako im je lakše da organizuju posao!
Foto: Profimedia

pronalaze im klijente

PROSTITUCIJA CVETA U SRBIJI: Devojke same traže makroa, tako im je lakše da organizuju posao!

Društvo -

Zbog velike ponude, cena ovaog vida pružanja usluga je mnogo niža nego ranije. Još više iznenađuje to da su devojke te koje traže od makroa da rade za njih.

Današnjim prostitukama lakše je da rade kada im neko organizuje posao. Za to služe makroi, koji im pronalaze klijente, mesto gde će "raditi" i to sve čuvati kao poslovnu tajnu.

"U Beogradu postoje tri vida prostitucije sa kojom se najčešće susrećemo. Ona svakako najvidljivija je ulična, zatim ide takozvana agencijska prostitucija, koja je ujedno najsprostanjenija i najčešće se obavlja se u stanovima, a reklamira se putem oglasa, i naravno elitna, koja je najzatvorenija za inspektore", objašnjava sagovornica iz policije.

foto Profimedia
foto Profimedia

Životni san joj je prostitucija

"Iz jednog mesta u Srbiji su u Beograd došle dve studentkinje. Jedna od njih je nakon privođenja izjavila da je oduvek želela da se bavi prostitucijom. Delovala je samouvereno i nijedna naša reč nije je mogla pokolebati. Nismo ih više privodili, ali to ne znači da su odustale od bavljenja prostitucijom", objašanjava sagovornica.

Prema njenim rečima, od ove godine prekršajno se osim prostitutki kažnjavaju i klijenti.

"Ova promena za rezultat ima da nam se sve manje u policiji prijavljuju ovakvi prekršaji", dodaje ona.

foto Profimedia
foto Profimedia

Iskustva ljudi koji svakodnevno hapse "prodavačice ljubavi" jesu takva da se žene prostitucijom bave najčešće iz ekonomskih razloga, ali ima i onih koje žele da na brz način dođu do novca.

"Osobe koje se odaju prostituciju prilikom dovođenja u policijsku stanicu navode razne motive koji su ih naterali da se time bave - da ih je muž naterao da rade, tvrde da ne mogu da nađu drugi posao, ali ima i onih koje priznaju da im je to najlakši način da dođu do novca. Kad ih privedemo, neke nas mole da njihovi najmiliji ne saznaju zbog čega su u policiji. Posebno one koje su iz malih sredina jer se takve vesti brzo šire. Mi smo ti koji ih privodimo zbog izvršenja prekršaja, a ne obaveštavamo porodicu o tome. One su te na kojima je da kažu istinu ili prećute gde su bile i zbog čega su privedene", dodaje sagovornica i objašnjava da kada privedu novu devojku ili ženu koja se obrela u prostituciji pokušaju da joj ukažu na opasnosti koji vrebaju prilikom bavljenja tim poslom.

foto Profimedia
foto Profimedia

Pokazuju im povrede žena koje se duži vremenski period bave prostitucijom i koje su pretpele sve i svašta.

"Naše je da im predočimo koje sve opasnosti vrebaju sve njih koje se upuste u takav posao. Neke nas poslušaju, neke ne. Ako ih privedemo po dva-tri puta, više i ne pokušavamo. Shvatimo da je to njihov izbor", objašnjava sagovornica iz policije.

Najmlađa prostitutka koja je privedena imala je 14 godina, a najstarija 61.

"Neke od njih ceo život budu na ulici i rade dokle god mogu. Ima i onih koje su se udale i tako sklonile", završava sagovornica.

"Ljudi, pustite me nešto da j...m!"

Događaj koji se već nekoliko meseci prepričava u policiji jeste slučaj jednog sredovečnog muškarca. Ne bi se on mnogo razlikovao od ostalih da nije za nekoliko sati dva puta dovođen u policijsku stanicu. Prva patrola ga je dovela jer je uhvaćen sa prostitutkom kako se dogovara o njenim uslugama. Nije prošao ni jedan sat, eto druge patrole koja ga vodi. Tada je policiji ozbiljno rekao: "Molim vas, ljudi, pustite me nešto da j...m!".

foto Profimedia
foto Profimedia

(Alo)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track